Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Γυμνάσιο Ιτέας

Και πάλι σε πλήρη λειτουργία το σύνολο των εγκαταστάσεων στο Γυμνάσιο της Ιτέας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Δήμου Δελφών για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς, τα ξημερώματα της 18ης Ιανουαρίου 2026.
Το χώρο των σχολείων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026, ο Δήμαρχος Δ. Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας κ. Νικόλαο Γιογάκη και τον Αντιδήμαρχο της Δ/νσης Μελετών, Λειτουργιάς και Συντήρησης Υποδομών κ. Ιωάννη Βαρβάτο, όπου είχαν συνάντηση και με τη Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Χρύσα Γάτου.
Ο Δήμος Δελφών, ανταποκρινόμενος άμεσα στις ανάγκες που παρουσιάστηκαν με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, πραγματοποίησε εργασίες χρωματισμών, καθώς και σειράς επισκευών, όπως της οροφής των χώρων που υπέστησαν ζημιές, των κουφωμάτων, των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων κ.α.
Το σύνολο των παραπάνω εργασιών, ο σχεδιασμός και η υλοποίησή τους, αποτέλεσε αντικείμενο συσκέψεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν άμεσα, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, με τη συμμετοχή του Δήμου Δελφών, της Δ/νσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας και των Δ/ντων των δύο Σχολείων, Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Ιτέας, τα οποία υπέστησαν ζημιές. Υπενθυμίζεται ότι, συνεργεία του Δήμου Δελφών προχώρησαν άμεσα στον καθαρισμό του κτηρίου, καθώς και στις πρώτες απαραίτητες εργασίες, ώστε το Γενικό Λύκειο να αποδοθεί στο σύνολό του προς λειτουργία τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ την ίδια ημέρα επαναλειτούργησε και το Γυμνάσιο, με προσαρμογές των τμημάτων στους κατάλληλους χώρους διδασκαλίας.
Κατά τη σημερινή επίσκεψη ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με τη Δ/νση του Σχολείου, καθώς και στην προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία των σχολείων, πράγμα που επετεύχθη με τις άμεσες παρεμβάσεις που έγιναν, με αποτέλεσμα 39 ημέρες μετά το σύνολο των εγκαταστάσεων να αποδοθεί και πάλι προς χρήση. Εστίασε στο ότι ο Δήμος δαπάνησε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την υλοποίησή τους, χρήματα που ήταν προγραμματισμένα για άλλους σκοπούς, ενώ επίσης, ενημέρωσε πως ο Δήμος Δελφών στην πρόταση που κατέθεσε για έργα ανακαίνισης σχολείων, στο νέο πακέτο έργων του Προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου», έχει εντάξει το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Ιτέας.








