tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2026, 22:00

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2026 – Συναντήσεις και δράσεις εξωστρέφειας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Σπύρος ΚαρανάσιοςΣπύρος Καρανάσιος

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Gulfood 2026, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως και τις 30 Ιανουαρίου 2026, σε δύο εκθεσιακά κέντρα στο Dubai World Trade Center και στο Dubai Exhibition Centre, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μέση Ανατολή, φιλοξενώντας περισσότερους από 8.500 εκθέτες από 195 χώρες.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στήριξε οικονομικά τη συμμετοχή οχτώ επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στο Εθνικό περίπτερο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου – Enterprise Greece, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να προβάλλουν τα μοναδικά προϊόντα τους σε μία σημαντική και δυναμική αγορά.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Η αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποτελούνταν από τον κ. Κώστα Γαλάνη, Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας, την κ. Ρούλα Κεχρή, Ειδική Σύμβουλο του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα & τις Διεθνείς Σχέσεις, καθώς και την κ. Πένυ Γκάνη, Συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας.
Στο πλαίσιο της αποστολής, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων και την Πρεσβεία και με εισαγωγείς ελληνικών προϊόντων. Παράλληλα, διεξήχθη έρευνα αγοράς για τις προοπτικές των προϊόντων της Περιφέρειας στα ΗΑΕ, με σκοπό την πιο στοχευμένη και αποτελεσματική παρουσία στο άμεσο μέλλον.

Την Παρασκευή 30/1/2026 πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Άμπου Ντάμπι, όπου έγινε θερμή και υψηλού επιπέδου υποδοχή από τον Πρέσβη της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Στέλιο Γαβριήλ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι προοπτικές ουσιαστικής υποστήριξης των δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας στα ΗΑΕ, καθώς και η στρατηγική σημασία της συνεργασίας των ελληνικών θεσμικών φορέων στην περιοχή για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση των προϊόντων και της γαστρονομικής ταυτότητας της Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον, τέθηκαν οι βάσεις για στενότερη συνεργασία με το Ελληνικό Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στα ΗΑΕ. Στη συνάντηση της Τετάρτης 28/1/2026 με τον Εμπορικό Ακόλουθο Θεόδωρο Ξυπολιά, συζητήθηκαν οι ιδιαιτερότητες της τοπικής αγοράς, οι προοπτικές εμπορικών και εξαγωγικών συνεργασιών, οι δυνατότητες υποστήριξης των εξαγωγών μέσω του Γραφείου.
Εκμεταλλευόμενη κάθε ευκαιρία για προβολή των διατροφικών θησαυρών της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια την Πέμπτη 29/1/2026 διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία side event, στις εγκαταστάσεις του ICCA Dubai, της κορυφαίας σχολής μαγειρικής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο την ενίσχυση του brand awareness των ελληνικών προϊόντων και τη δημιουργία δυναμικών B2B επαφών. Κατά τη διάρκεια του event, αρχικά παρουσιάστηκαν τα προϊόντα της Περιφέρειας σε ένα εξειδικευμένο κοινό, το οποίο περιλάμβανε επαγγελματίες σεφ, τοπικούς food influencers, διανομείς και αγοραστές (buyers) όπως επίσης σπουδαστές – μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου εστίασης & φιλοξενίας (HoReCa). Εν συνεχεία, τα προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν σε Live Cooking Event & Tasting Experience, κερδίζοντας την εκτίμηση και το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του χώρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στηρίζοντας τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Μιλήσαμε με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων για τα οφέλη της συμμετοχής τους, ακούσαμε τις προτάσεις και τις απόψεις τους. Η επίσκεψη μας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πρεσβεία και στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων ήταν ουσιαστικές για τη συνέχεια, δημιουργώντας ένα δίαυλο θεσμικών σχέσεων. Επιπλέον, παρέχοντας στήριξη και καθοδήγηση για όλες τις μελλοντικές πρωτοβουλίες (π.χ. διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής) και projects (π.χ. δημιουργία communication center) της Περιφέρειας στα ΗΑΕ.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της στην προώθηση της εξωστρέφειας, της επιχειρηματικότητας και της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας, ενισχύοντας τη θέση της στην αγορά των Η.Α.Ε και θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και συνεργασίες στο άμεσο μέλλον».

Screenshot
  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΚΘΕΣΗΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Σκρέκα, στη Χαλκίδα
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
04/02/2026, 21:29 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Σκρέκα, στη Χαλκίδα

Μαθητές συμμετείχαν στην 4η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
04/02/2026, 20:48 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μαθητές συμμετείχαν στην 4η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

Μήνυμα της Γιώτα Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
04/02/2026, 20:00 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα της Γιώτα Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας οι γραμματείς της ΝΔ Κ. Σκρέκας και Στ. Κονταδάκης
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
04/02/2026, 19:15 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στο Επιμελητήριο Εύβοιας οι γραμματείς της ΝΔ Κ. Σκρέκας και Στ. Κονταδάκης

Ο Δήμος Δελφών εξασφάλισε τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δελφούς
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
04/02/2026, 18:41 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δελφών εξασφάλισε τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δελφούς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μαθητικό συνέδριο του Πρότυπου Εκκλησιαστικού  Γυμνασίου – Πρότυπου Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
04/02/2026, 18:05 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μαθητικό συνέδριο του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Πρότυπου Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας

Αιμοδοσία: Μια πράξη Αγάπης – Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
04/02/2026, 17:15 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αιμοδοσία: Μια πράξη Αγάπης – Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Λαμίας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης τμήματος του δικτύου ύδρευσης Σφάκας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
04/02/2026, 16:36 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης τμήματος του δικτύου ύδρευσης Σφάκας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR