tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΦΩΚΙΔΑ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2026, 15:38

Ιτέα: Μαθητής συνελήφθη για εμπρησμό και καταστροφές σε σχολείο- Για τρεις μέρες τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά (video)

Στελίνα ΠήχαΣτελίνα Πήχα

Σοβαρό περιστατικό βανδαλισμών και εμπρησμού σε σχολικά συγκροτήματα της Φωκίδας αποκαλύφθηκε το τελευταίο 48ωρο, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Ένας ανήλικος συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, μέσα σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ανήλικος εμπλέκεται σε μία περίπτωση εμπρησμού, δύο περιπτώσεις εκτεταμένων φθορών και μία κλοπή, σε δύο διαφορετικά σχολεία της Φωκίδας.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Από τις έρευνες προέκυψε ότι προκάλεσε πυρκαγιά σε σχολικό συγκρότημα, καταστρέφοντας γραφεία, θρανία, βιβλιοθήκες και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, ενώ σε δεύτερο σχολείο προκάλεσε φθορές και αφαίρεσε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μικρό χρηματικό ποσό από το κυλικείο.

Σε νομότυπες έρευνες στα σπίτια του ανηλίκου, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το σχολείο. Παράλληλα, συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Λόγω των εκτεταμένων υλικών ζημιών, τα μαθήματα στα σχολεία που επλήγησαν δεν θα πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία για τις επόμενες τρεις ημέρες, αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μιλώντας στο ρεπορτάζ, αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του περιστατικού, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στις σχολικές υποδομές, θυμίζοντας ότι αντίστοιχο συμβάν είχε σημειωθεί και κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού. Όπως τόνισε, προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Δελφών, ο οποίος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Όπως δήλωσε, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των ζημιών, ώστε τα σχολεία να αποδοθούν ξανά στους μαθητές σε πλήρη λειτουργία.

Δείτε video: 


Αντιστάθηκε στις αρχές 

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026, τις πρώτες πρωινές ώρες, στις εγκαταστάσεις σχολικού συγκροτήματος περιοχής της Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη, αν και αντιστάθηκε, ένας ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος ενέχεται στη διάπραξη εμπρησμού και φθορών, στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα καθώς και φθορών και κλοπής σε έτερο σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Τι φθορές προκάλεσε και τι φέρεται να αφαίρεσε από τα σχολικά συγκροτήματα

Πιο αναλυτικά, την 18-01-2026 και ώρα 03:00, ο ανωτέρω προκάλεσε φθορές σε γραφεία, θρανία, βιβλιοθήκες και λοιπό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις σχολικού συγκροτήματος δια προκλήσεως πυρκαγιάς, την 19-01-2026 διαπίστωσαν την πρόκληση φθορών στο γραφείο της Διευθύντριας, ενώ κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, προκάλεσε φθορές στις εγκαταστάσεις δεύτερου σχολικού συγκροτήματος της περιοχής και αφαίρεσε έναν (1) φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (Laptop), μία (1) αριθμομηχανή (κομπιουτεράκι) και διάφορα εξαρτήματα υπολογιστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ από το κυλικείο της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Σχηματίστηκε δικογραφία και συνελήφθησαν οι γονείς του

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων.

Επιπλέον, από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν οι γονείς του ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του.

Την προανάκριση ενήργησε με μεθοδικότητα το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και το Τμήμα Δίωξης & Εξιχνίασης Εγκλημάτων Άμφισσας – Δελφών, ενώ οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την πρόληψη και καταστολή όλων των μορφών εγκληματικότητας, καθώς και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΙΤΕΑΣΙΤΕΑ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Με “δώρα” ο υπουργός Αθλητισμού στους Δήμους Δελφών και Λεβαδέων.(video)
ΦΩΚΙΔΑ
20/03/2026, 15:21 | ΦΩΚΙΔΑ

Με “δώρα” ο υπουργός Αθλητισμού στους Δήμους Δελφών και Λεβαδέων.(video)

Στην Άμφισσα την Παρασκευή ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
19/03/2026, 17:02 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στην Άμφισσα την Παρασκευή ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης

Εκστρατεία ενημέρωσης του Υπουργείου Εργασίας για τα επαγγέλματα του μέλλοντος (video).
ΦΩΚΙΔΑ
17/03/2026, 14:34 | ΦΩΚΙΔΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης του Υπουργείου Εργασίας για τα επαγγέλματα του μέλλοντος (video).

Μπούγας-Καραγκούνης για υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ και πόλεμο (video).
ΦΩΚΙΔΑ
17/03/2026, 14:29 | ΦΩΚΙΔΑ

Μπούγας-Καραγκούνης για υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ και πόλεμο (video).

Α. Παπαθανάση (ΠΑΣΟΚ): «Δεν υπήρχε λόγος για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου»
ΦΩΚΙΔΑ
15/03/2026, 13:43 | ΦΩΚΙΔΑ

Α. Παπαθανάση (ΠΑΣΟΚ): «Δεν υπήρχε λόγος για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου»

Φυλακές Μαλανδρίνου: Οι έρευνες σε 16 κελιά έφεραν τέσσερις συλλήψεις έγκλειστων
ΦΩΚΙΔΑ
15/03/2026, 11:58 | ΦΩΚΙΔΑ

Φυλακές Μαλανδρίνου: Οι έρευνες σε 16 κελιά έφεραν τέσσερις συλλήψεις έγκλειστων

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
11/03/2026, 22:00 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού

Χειροπέδες σε 4 άτομα που έκλεψαν ακριβά ρολόγια από σπίτι στην Άμφισσα – Οι δύο είναι ανήλικοι
ΦΩΚΙΔΑ
11/03/2026, 15:48 | ΦΩΚΙΔΑ

Χειροπέδες σε 4 άτομα που έκλεψαν ακριβά ρολόγια από σπίτι στην Άμφισσα – Οι δύο είναι ανήλικοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR