Λαμία: Ανήλικος τραυματίστηκε με ηλεκτρικό πατίνι

Στο νοσοκομείο κατέληξε ανήλικος που έκανε βόλτα με ενοικιαζόμενο ηλεκτρικό πατίνι.
Αν και η χρήση ηλεκτρικών πατινιών από ανήλικους απαγορεύεται ρητά δεν λείπουν τα περιστατικά όπου παιδιά ανεξέλεγκτα χρησιμοποιούν τα οχήματα αυτά και σε πολλές περιπτώσεις προκαλούνται ατυχήματα. Ένα τέτοιο συμβάν σημειώθηκε και στην πόλη της Λαμίας λίγο καιρό μετά την έλευση των πατινιών. Ένας 15χρονος τραυματίστηκε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (14/12) στην οδό Αβέρωφ.
Ο 15χρονος είχε νοικιάσει το ηλεκτρικό πατίνι και κινούνταν στον δρόμο χωρίς κράνος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος αναβάτης φέρεται να τυφλώθηκε από τα φώτα οχήματος και να έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα.
Ο 15χρονος μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας. Από τον έλεγχο της τροχαίας προέκυψε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ. Για το περιστατικό συνελήφθη η ιδιοκτήτρια καταστήματος από το οποίο φέρεται ότι ο 15χρονος είχε προμηθευτεί το αλκοόλ καθώς διασκέδαζε νωρίτερα. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη και σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Κ.Ο.Κ. προβλέπει αυστηρούς κανόνες για τα ηλεκτρικά πατίνια όπως η χρήση κράνους, το όριο ταχύτητας στα 25χλμ/ώρα και φυσικά ο αναβάτης να είναι ενήλικος.








