Η κακοκαιρία Byron “χτύπησε” και τα χωριά του Δομοκού – Κλειστό το σιδηροδρομικό τμήμα Λάρισα – Λιανοκλάδι (video + φωτο)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Κλειστός παρέμεινε από χθες δρόμος στα χωριά του Δήμου Δομοκού.
Χωράφια μετατράπηκαν σε ποτάμια και χείμαρρους. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανάρτησε στο Facebook ο Αντιδήμαρχος Δομοκού Νίκος Καλημέρης, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών, ο δρόμος Πετρίλια προς Βελεσιώτες παρέμεινε κλειστός χθες. Η κατάσταση σήμερα έχει βελτιωθεί, έπειτα από τις παρεμβάσεις του Δήμου.
Πετρίλια – Βελεσιωτες δρόμος κλειστός
Προβλήματα παρουσιάζονται στο δρόμο Σοφιάδα – Βελεσιώτες, καθώς το ποτάμι έχει σπάσει. Ο δρόμος είναι πλημμυρισμένος. Επικίνδυνη κρίνεται η κατάσταση, αφού το νερό έχει μπει στη Σοφιάδα και δε μπορεί να διαφύγει. Ο Δήμος βρίσκεται στα σημεία για την αποκατάσταση των προβλημάτων και τη διαφυγή του νερού.

Ο δρόμος που οδηγεί από την Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης προς το χωρίο Αγραπιδιά είναι πλημμυρισμένος. Παραμένει κλειστός.

Η σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος του Νέου Μοναστηρίου είναι πλημμυρισμένη για μία ακόμη φορά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, πραγματοποιήθηκε διακοπή των δρομολογίων στο τμήμα Λάρισα – Λιανοκλάδι λόγω της πλημμύρας του ποταμού Ενιπέα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Hellenic Train:
Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν εντολής του Διαχειριστή Υποδομής, διεκόπη μέχρι νεωτέρας η κυκλοφορία των σιδηροδρομικών δρομολογίων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι και αντίστροφα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων που προκλήθηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, τα οποία επηρέασαν την υποδομή.
Η αμαξοστοιχία IC51, που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη–Αθήνα, με 280 επιβάτες, παραμένει στον σταθμό Λάρισας, ενώ η αμαξοστοιχία IC50, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα–Θεσσαλονίκη, με 350 επιβάτες, θα σταθμεύσει στον σταθμό Λειανοκλαδίου.
Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, και κατόπιν σχετικών οδηγιών από την Ελληνική Αστυνομία, τα δρομολόγια των δύο αμαξοστοιχιών στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Λειανοκλαδίου και αντίστροφα θα υποκατασταθούν με λεωφορεία της Hellenic Train.
Οι 280 επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 51 αναχώρησαν με λεωφορεία στις 09:15 από τη Λάρισα, με προορισμό το Λειανοκλάδι.
Μετά την οδική τους μεταφορά, οι επιβάτες θα επιβιβαστούν σε αμαξοστοιχία προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Στο δρόμο Βαρδαλή – Αργαπιδιά η ιρλανδική γέφυρα παραμένει κλειστή.


Πλημμυρισμένος είναι σε μερικά σημεία και ο κεντρικός δρόμος στο Θαυμακό, ενώ χαλίκια λόγω της έντονης βροχής έχουν συγκεντρωθεί στην Αγραπιδιά και στην Ομβριακή. Τα σημεία αυτά αναμένεται να καθαριστούν από το Δήμο.










