tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2025, 10:01

Γ. Οικονόμου: Η Κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει για την έγκαιρη και δίκαιη καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους

Βίκυ ΚαραβέληΒίκυ Καραβέλη

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το tvstar.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

O Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας και πρώην Υπουργός Γιάννης Οικονόμου σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να μεριμνήσει για την έγκαιρη και δίκαιη καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς ο στόχος είναι να μην καίγονται κοντά στα ξερά και τα χλωρά και να μην την πληρώνει κόσμος που δεν φταίει.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα:
Είναι το θέμα της συζήτησης εδώ, στο Στρασβούργο, όπου βρίσκομαι για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Χαρακτηρίστηκε ως μία μέρα ελπίδας από όλες τις πτέρυγες του Συμβουλίου της Ευρώπης, ειδικά στην επιτροπή πολιτικών υποθέσεων, αλλά και στην Ολομέλεια. Το τελευταίο διάστημα μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ το ζήτημα στη Μέση Ανατολή, σε όλες του τις διαστάσεις: την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς, την ανθρωπιστική κρίση που υπάρχει στη Γάζα, το αδιέξοδο που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα. Η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής την κ. Μπακογιάννη έχει αναλάβει μία πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Την έκκληση προς όλες τις χώρες να πάρουν παιδιά από τη Γάζα να νοσηλευτούν ως ένα δείγμα ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Δεύτερον, με εντολή της πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κ. Μπακογιάννη θα επισκεφτεί την περιοχή, θα έχει επαφές με αξιωματούχους. Όλα αυτά μπαίνουν σε ένα διαφορετικό πρίσμα μετά τις χθεσινές εξελίξεις.  Όλοι όσοι αντιλαμβανόμαστε πόσο επώδυνη είναι όχι μόνο για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους, αλλά για όλοι τη Μέση Ανατολή, αυτή η κατάσταση, αισιοδοξούμε και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Για τον αντίκτυπο των μέτρων και τις δημοσκοπήσεις:
Η δική μου εξήγηση έχει να κάνει με τρία πράγματα. Πρώτον, με την αμφιβολία του κόσμου, αν τα μέτρα αυτά, είναι ικανά να περιορίσουν τις δυσμενείς συνέπειες από το κόστος ζωής, την ακρίβεια στα τρόφιμα, τα ενοίκια, την ενέργεια, σε μια σειρά από πράγματα που έχουν δυσκολέψει τη ζωή των ανθρώπων. Το δεύτερον είναι είναι ότι υπάρχει μία διάσταση ανάμεσα σε αυτά που η κοινωνία θέλει, απαιτεί, έχει ανάγκη να γίνουν τώρα και από τις δυνατότητες της Κυβέρνησης και της χώρας να γίνουν αυτά τώρα. Η Κυβέρνηση χτίζει μεθοδικά την αύξηση των εισοδημάτων σε μόνιμη διάσταση, στο διηνεκές, το ζήτημα είναι πώς αυτό θα συναντηθεί με την απαίτηση της κοινωνίας για να βελτιωθεί το βιοτικό της επίπεδο άμεσα. Το τρίτον, το εκλογικό μας ακροατήριο -κυρίως αυτό αφορά έναν κόσμο που έχει απομακρυνθεί από εμάς, δεν έχει πάει αλλού- εκτός από την οικονομική διάσταση αποδίδει σημασία και σε άλλου είδους θέματα. Εθνικά, θεσμικά, αξιακά. Οφείλουμε εκεί να προσπαθήσουμε περισσότερο, να αναδείξουμε ότι οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στη δημόσια ζωή και σε ζητήματα διαφθοράς, συμπεριφοράς που προσβάλλει την ηθική, την αντίληψη, την αισθητική της ελληνικής κοινωνίας και του δικού μας κόσμο, είναι ζητήματα που καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε να μηδενίσει, αλλά στη διαχείρισή τους όντως πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποδίδεται δικαιοσύνη χωρίς καμία σκιά και χωρίς συγκάλυψη. Εκεί οφείλουμε να προσπαθήσουμε περισσότερο: και στην αντιμετώπιση των παθογενειών με μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις και στη διαχείρισή τους.

Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ:
Είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, το πρώτο που απασχολεί τους ανθρώπους της υπαίθρου. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Είναι υπερβολικό να μιλήσουμε για στάση πληρωμών, καταβάλλονται χρήματα κατά καιρούς. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μια τεράστια καθυστέρηση, απότοκο όλης αυτής της διαδικασίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ και της προσπάθειας μετάβασης σε ένα καθεστώς το οποίο θα δημιουργήσει ένα μηχανισμό που να πληρώνει με διαφάνεια, σωστά και στην ώρα του. Όμως, αυτό το σωστό, που πρέπει να γίνει, δεν σημαίνει ότι δεν δημιουργεί στην παρούσα φάση δυσκολίες σε ανθρώπους που χρειάζονταν τα χρήματα, που είχαν προγραμματίσει να τα λάβουν. Έχουμε χρόνο μπροστά μας για να είμαστε συνεπείς. Υπάρχουν διαβεβαιώσεις από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ ότι τα χρήματα δεν θα χαθούν και θα δοθούν το προσεχές διάστημα. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι αποδεκτό -και θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε- κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά, να την πληρώνει κόσμος που δεν φταίει. Έχω πει πολλές φορές ότι το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει αναδείξει δύο σημαντικούς στόχους. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη διαλεύκανση, την τιμωρία των ενόχων, να πάρουμε πίσω τα χρήματα από τους απατεώνες που τα πήραν και δεν θα δικαιούνταν. Ο δεύτερος είναι να δημιουργήσουμε ένα σύστημα -γιατί δεν είχαμε στην Ελλάδα- που να πληρώνει με διαφάνεια και στην ώρα του. Και τα δύο είναι σημαντικά. Είναι δύσκολο και τα δύο να γίνουν ταυτόχρονα. Πρέπει, όμως, να πάμε όσο το δυνατόν ταχύτερα προς την εκπλήρωση και των δύο αυτών στόχων.

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Λαμιέων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 20:06 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Λαμιέων με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Δημοτικό Ωδείο Θήβας: “Βροχή”  Διακρίσεων & Βραβείων
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 19:30 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δημοτικό Ωδείο Θήβας: “Βροχή” Διακρίσεων & Βραβείων

Γιάννης Οικονόμου από την Κωνσταντινούπολη: Η Αγία Σοφία πρέπει να επανέλθει στο καθεστώς μουσείου ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 19:00 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Γιάννης Οικονόμου από την Κωνσταντινούπολη: Η Αγία Σοφία πρέπει να επανέλθει στο καθεστώς μουσείου ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς

Εκδήλωση μνήμης της Εθνικής Αντίστασης στην Αταλάντη και στο Καλαπόδι
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 18:24 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση μνήμης της Εθνικής Αντίστασης στην Αταλάντη και στο Καλαπόδι

Συμμετοχή του Δημάρχου Δομοκού  Χαράλαμπου Λιόλιου στην 5η Attica Green Expo
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 17:44 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Δημάρχου Δομοκού Χαράλαμπου Λιόλιου στην 5η Attica Green Expo

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 17:10 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας

Στην Εκδήλωση Μνήμης των Αταλαντινών Ηρώων και Μαρτύρων ο Δήμαρχος Διστόμου–Αράχωβας–Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 16:37 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στην Εκδήλωση Μνήμης των Αταλαντινών Ηρώων και Μαρτύρων ο Δήμαρχος Διστόμου–Αράχωβας–Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς

Στην 5η Attica Green Expo ο Δήμος Χαλκιδέων
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 16:07 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στην 5η Attica Green Expo ο Δήμος Χαλκιδέων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR