Λαμία: Ρομά έχουν κάνει “ταξί” τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (video)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Την ώρα που γίνεται λόγος για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και τον αγώνα που δίνει το προσωπικό για να φέρει εις πέρας όλα τα περιστατικά υπάρχουν και οι επιτήδειοι που χρησιμοποιούν τα ασθενοφόρα ως ταξί.
Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχεται το τελευταίο διάστημα συνεχώς κλήσεις για δήθεν περιστατικά στην περιοχή της Λαμίας που στην πραγματικότητα αποδεικνύονται απάτη. Όπως ανέφερε μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Λαμίας Δημήτρης Χαλεπλής, οι κλήσεις προέρχονται κυρίως από τον καταυλισμό Ρομά της Καμηλόβρυσης στη Λαμία. Ρομά παίρνουν τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ και προφασίζονται ασθένειες, όπως πχ κοιλιακό άλγος. Όταν φτάνει το ασθενοφόρο προσποιούνται τους αρρώστους και επιβιβάζονται σε αυτό για να μεταφερθούν έως το νοσοκομείο Λαμίας. Στη συνέχεια ως διά μαγείας γιατρεύονται και φεύγουν από τον χώρο του νοσοκομείου.
Ωστόσο, εκτός από την άσκοπη απασχόληση των ασθενοφόρων, πριν από λίγους μήνες μέλη του ΕΚΑΒ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον τρόμο όταν έφτασαν στο σημείο και οι δήθεν ασθενείς τους σημάδεψαν με πιστόλι, ανέφερε ο κ. Χαλεπλής. Τόνισε τον κίνδυνο που εκτίθενται οι συνάδελφοί του και κάλεσε την πολιτεία να λάβει μέτρα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού το ΕΚΑΒ από την πλευρά του είναι υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται ανεξαιρέτως σε οποιοδήποτε κάλεσμα για βοήθεια.








