Εύβοια: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα – Αναζητείται ιδιοκτήτης επιχείρησης

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας βρέθηκαν στα χέρια της αστυνομίας τα μέλη συμμορίας που έκλεβε αυτοκίνητα στην περιοχή της Αττικής.
Χειροπέδες μπήκαν σε τρία άτομα ελληνικής καταγωγής ενώ αναζητείται ένας ακόμη, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, όπου πωλούνταν ως ανταλλακτικά μέρη από τα κλοπιμαία αυτοκίνητα.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας και η σύλληψη τριών (3) μελών της, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.
Οι συλληφθέντες είναι ένας ημεδαπός, μία ημεδαπή και ένας αλλοδαπός. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη ημεδαπός (τέταρτο μέλος της συμμορίας), ο οποίος και αναζητείται, ενώ στο παρελθόν έχουν σχηματισθεί σε βάρος του πληθώρα δικογραφιών για ομοειδή αδικήματα.
Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, είναι αποτέλεσμα οργανωμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2025, σε ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.
Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2025, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται στη διάπραξη δύο διακεκριμένων κλοπών αυτοκινήτων από περιοχές της Αττικής.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας επιχειρούσαν συνήθως πρώτες πρωινές ώρες, αφαιρώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα τα οποία στη συνέχεια οδηγούνταν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, που διατηρεί ο ημεδαπός που αναζητείται, τα αποσυναρμολογούσαν και εν συνεχεία τα διέθεταν προς πώληση.
Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην επιχείρηση και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· -2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
· χρηματικό ποσό καθώς και
· -2- κινητά τηλέφωνα.
Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαλκίδας, ενώ οι τρείς συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως








