Παρέμβαση της ευρωβουλής ζητούν οι φυστικοπαραγωγοί της Φθιώτιδας για τις αποζημιώσεις (video)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Στο Ευρωκοινοβούλιο στρέφουν τις ελπίδες τους οι φυστικοπαραγωγοί του χωριού Μάκρη, έπειτα από την εξαίρεσή τους από το Μέτρο 23 για αποζημίωση.
Τις αντιδράσεις των φυστικοπαραγωγών της Μάκρης Φθιώτιδας έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα να μείνουν εκτός Μέτρου 23 ελαιοπαραγωγοί και οι φυστικοπαραγωγοί της Φθιώτιδας.
Όπως αναφέρουν στο STAR, το Υπουργείο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για αποζημίωση, αγνοώντας το γεγονός ότι η Φθιώτιδα έχει υποστεί πλήγματα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Τις ελπίδες τους στρέφουν πλέον στο Ευρωκοινοβούλιο, ευελπιστώντας να δικαιωθούν.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί η μειωμένη παραγωγή, η οποία παρουσιάζει ύφεση τα τελευταία 5 χρόνια, λόγω της κλιματικής κρίσης και των πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων.








