Παιδιά από το ΚΔΑΠ «Πρόσβασις» στην κατασκήνωση της Ι.Μ. Φθιώτιδος – Συνύπαρξη χωρίς διακρίσεις (φωτο & video)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Για ακόμη μία χρονιά, το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη», που βρίσκεται στο Καινούργιο Λοκρίδος, ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει παιδιά με και χωρίς αναπηρία, προάγοντας την ισότητα και την αποδοχή χωρίς διακρίσεις.
Ξεχωριστή θέση στη φετινή κατασκηνωτική περίοδο έχουν τα παιδιά ΑμεΑ από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Πρόσβασις», τα οποία συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα σε όλες τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης. Μέσα από ένα περιβάλλον αγάπης, σεβασμού και συμπερίληψης, παιδιά με διαφορετικές ικανότητες συνυπάρχουν, συνεργάζονται και διασκεδάζουν μαζί, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του οράματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος με συνέπεια και ευαισθησία ενισχύει δράσεις που αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας. Με τη στήριξη εθελοντών, συνεργατών και εξειδικευμένου προσωπικού, η Ιερά Μητρόπολη αποδεικνύει στην πράξη ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο δεν γνωρίζει όρια.

Πρόκειται για μία εμπειρία ζωής για όλα τα παιδιά, που μέσα από την καθημερινή συνύπαρξη και τις κοινές δραστηριότητες μαθαίνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και να καλλιεργούν αξίες όπως ο σεβασμός, η προσφορά και η ενότητα.









