tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2025, 14:49

Στη Λαμία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Παρέλαβε οχήματα και εξοπλισμό η αστυνομία από την περιφέρεια Στερεάς.

Αργύρης ΜπλόντζοςΑργύρης Μπλόντζος

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Πρόσθεσε το tvstar.gr στα
αγαπημένα σου στη Google

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έγινε το πρωί η τελετή παράδοσης παραλαβής οχημάτων και εξοπλισμού από την περιφέρεια Στερεάς και τον περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προμηθεύτηκε και παραχώρησε στην ΕΛ.ΑΣ.:

18 Επιβατικά αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

15 Αστυνομικές μοτοσυκλέτες υψηλής επίδοσης., τύπου “ADVENTURE – TOURER”.

11 Αυτοκίνητα ειδικής κατασκευής, τύπου ‘’PICK-UP’’, υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν την επόμενη περίοδο μαζί με 1 Γερανοφόρο φορτηγό.

30 ασύρματους πομποδέκτες αυτοκινήτων, 21 αλκοολόμετρα, 12 φορητά ραντάρ και έναν προσομοιωτή ατυχημάτων.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή ο υπουργός, στάθηκε στην επιχείρηση μείωσης της εγκληματικότητας  που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την χώρα. Επίσης στην αντιμετώπιση των παραβατικών Ρομά στη Λαμία, αλλά και την σχολή της αστυνομίας στην Αμφίκλεια.

Η τελετή άνοιξε με ομιλία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας Χρήστου Παπαφιλίππου.

Δείτε το video :

 

Δείτε φωτορεπορτάζ:

Διαβάστε το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός παρέδωσε και επισήμως σήμερα, Τετάρτη 30 Ιουλίου 2025, ενώπιον του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τα 45 νέα αστυνομικά οχήματα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό, που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα: «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027».

Η ειδική τελετή παράδοσης των νέων οχημάτων πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών, των Βουλευτών ΝΔ Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, Γιάννη Οικονόμου και Γιώργου Κοτρωνιά, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου, του Περιφερειακού Συμβούλου Φθιώτιδας Χρήστου Ταξίδη και της Αντιδημάρχου Λαμιέων Ευαγγελίας Ματσούκα – Χάψα.

Παρόντες ήταν βεβαίως ο Γενικός Συντονιστής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Πούπουζας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαφιλίππου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Ανδρέας Κυρίτσης, Αξιωματικοί και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους παραδόθηκαν τα νέα οχήματα που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Πράξης: «Αστυνομικός Εξοπλισμός Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους 2.000.000 ευρώ.

Στόχος της Πράξης είναι η αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας μέσω της συνεχούς και πολύπλευρης αστυνόμευσης του, όπως και με την ευαισθητοποίηση των οδηγών για την ασφαλή χρήση των μεταφορικών τους μέσων.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προμηθεύτηκε και παραχώρησε στην ΕΛ.ΑΣ.:

18 Επιβατικά αστυνομικά αυτοκίνητα υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού.

15 Αστυνομικές μοτοσυκλέτες υψηλής επίδοσης., τύπου “ADVENTURE – TOURER”.

11 Αυτοκίνητα ειδικής κατασκευής, τύπου ‘’PICK-UP’’, υπηρεσιακού και ελεύθερου χρωματισμού, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν την επόμενη περίοδο μαζί με 1 Γερανοφόρο φορτηγό.

30 ασύρματους πομποδέκτες αυτοκινήτων, 21 αλκοολόμετρα, 12 φορητά ραντάρ και έναν προσομοιωτή ατυχημάτων.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των συγκεκριμένων οχημάτων και του εξοπλισμού έγινε από το επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης και η διάθεσή τους στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Στερεάς Ελλάδας με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής ως προς την αστυνόμευση του οδικού δικτύου.

Στο πλαίσιο της ειδικής τελετής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ευχαριστήσουμε και δημοσίως την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό για τη στήριξή του και τη διαρκή παρουσία του στο πλευρό του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ, συνδράμοντας στις προσπάθειές μας για τον εκσυγχρονισμό των μέσων που μας βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του προσωπικού και στην καταπολέμηση του εγκλήματος, όσο και στην ενίσχυση της τροχαίας αστυνόμευσης. Είναι σημαντική η συμβολή σας, κύριε Περιφερειάρχα, προς την κατεύθυνση αυτής της οδικής ασφάλειας. Παραλαμβάνουμε όλα αυτά τα μέσα και τον εξοπλισμό, που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ακόμη αποτελεσματικότεροι. Είμαι σίγουρος ότι, αυτά τα εργαλεία θα αποτελέσουν, περαιτέρω, το μέσο, με το οποίο η Ελληνική Αστυνομία θα βελτιώσει την ασφάλεια και την οδική ασφάλεια στην περιοχή, η οποία είναι ένα μεγάλο ζητούμενο, αλλά και την ασφάλεια συνολικότερα στις πόλεις και την ύπαιθρο της Φθιώτιδας και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος».

Απηύθυνε, παράλληλα, κάλεσμα σε όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα «να βοηθήσουν την Αστυνομία σε μέσα, εξοπλισμούς, αλλά και σε συνεργασία σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε όλο αυτό να επιστρέψει ως προστιθέμενη αξία στους συμπολίτες μας και να συνεχίσουμε να είμαστε αξιόμαχοι, αποτελεσματικοί και ωφέλιμοι, χρήσιμοι για τους πολίτες σε όλες τις πόλεις, σε όλες τις γειτονιές, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας».

«Παρεμβαίνουμε με σειρά οδικών έργων για τη βελτίωση της ασφάλειας, αλλά και με τη συγκεκριμένη και απολύτως στοχευμένη δράση για την ενίσχυση της αστυνόμευσης του Εθνικού και Επαρχιακού μας δικτύου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Ενισχύουμε εμπράκτως τους ένστολους που μεριμνούν νυχθημερόν για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και κυρίως για την αποφυγή τροχαίων που μπορεί να προκληθούν από υπερβολική ταχύτητα, μέθη και επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές. Επιδιώκουμε να μειώσουμε κατακόρυφα τον αριθμό των τροχαίων συμβάντων και να αυξήσουμε το αίσθημα οδικής ασφάλειας

»Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τους προκατόχους του, καθώς επίσης και την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη συνεργασία μας που οδήγησε στη γρήγορη και άρτια υλοποίηση του έργου».

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Χρήστος Παπαφιλίππου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη δωρεά, σημειώνοντας πως: «Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μας, είναι δεδομένο ότι η ολοκλήρωση της παραλαβής των οχημάτων και του λοιπού αστυνομικού εξοπλισμού, αναβαθμίζει αναμφισβήτητα την ποιότητα των υπηρεσιών που οφείλουμε να παρέχουμε στους πολίτες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, διότι οι Υπηρεσίες μας παρέλαβαν μεγάλο αριθμό οχημάτων, διαφόρων τύπων, καθώς και λοιπού υλικοτεχνικού αστυνομικού εξοπλισμού, η αξιοποίηση των οποίων θα βοηθήσει αποτελεσματικά στην βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των συμπολιτών μας και γενικότερα των χρηστών του Οδικού Δικτύου της Περιφέρειάς μας».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση τιμητικών πλακετών τόσο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδος στον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, ο οποίος ανταπέδωσε με την επίδοση του λευκώματος: «Στερεά Ελλάδα, στο σταυροδρόμι της Ιστορίας», που περιέχει αναπαραγωγές από πρωτότυπα χαρακτικά, γραμμικές χαλκογραφίες, χρωμολιθογραφίες και επιχρωματισμένες λιθογραφίες, οι

οποίες χρονολογούνται από το 1620 έως το 1885 και προέρχονται από τη συλλογή του Λαμιώτη συλλέκτη Ευάγγελου Στεφανή.

 

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣΟΧΗΜΑΤΑΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Την Πέμπτη 4 Ιουνίου έρχονται στο ΚΕΥΠ Λαμίας οι πρώτες γυναίκες που στρατεύονται
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
02/06/2026, 16:43 | ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου έρχονται στο ΚΕΥΠ Λαμίας οι πρώτες γυναίκες που στρατεύονται

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας- Πολιτική αλλαγή της διακυβέρνησης ζητούν οι Λαμιώτες (video)
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
02/06/2026, 15:28 | ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας- Πολιτική αλλαγή της διακυβέρνησης ζητούν οι Λαμιώτες (video)

Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι. Απαγορεύεται η μεταφορά των κοπαδιών σε θερινούς βοσκότοπους. (video)
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
02/06/2026, 14:46 | ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι. Απαγορεύεται η μεταφορά των κοπαδιών σε θερινούς βοσκότοπους. (video)

Διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη στις Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
02/06/2026, 13:07 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη στις Κομποτάδες του Δήμου Λαμιέων

Συνταξιούχοι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Λαμία. (video)
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
02/06/2026, 12:23 | ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Συνταξιούχοι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Λαμία. (video)

Η Ανανεωμένη Έκθεση Δίκυκλων είναι εδώ: Νέα Μοντέλα για Κάθε Χρήση, Κάθε Οδηγό
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
02/06/2026, 11:45 | ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Η Ανανεωμένη Έκθεση Δίκυκλων είναι εδώ: Νέα Μοντέλα για Κάθε Χρήση, Κάθε Οδηγό

Οι χειριστές της Φθιώτιδας τίμησαν το Άγιο Πνεύμα στον δικό τους ναό στην Ανάβρα. (φωτο)
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
02/06/2026, 08:34 | ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Οι χειριστές της Φθιώτιδας τίμησαν το Άγιο Πνεύμα στον δικό τους ναό στην Ανάβρα. (φωτο)

Χρ. Σταϊκούρας: «Στόχος η αυτοδυναμία – Αν οι πολίτες κρίνουν διαφορετικά θα συζητήσουμε…»
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
01/06/2026, 20:59 | ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Χρ. Σταϊκούρας: «Στόχος η αυτοδυναμία – Αν οι πολίτες κρίνουν διαφορετικά θα συζητήσουμε…»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR