“Ψήθηκε” η Στερεά, αγγίζοντας τους 45 βαθμούς ! (χάρτης)

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
tvstar.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
αγαπημένα σου στη Google
Πλησίασε τους 45 °C η μέγιστη θερμοκρασία την Τρίτη 22/07 – 102 σταθμοί με θερμοκρασίες άνω των 40 °C
Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν την Τρίτη 22/07 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 43 °C σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, για ακόμα μία ημέρα οι υψηλότερες θερμοκρασίες της επικράτειας σημειώθηκαν στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά, όπου πλησίασαν τους 45 °C.
Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα καθώς και οι 8 σταθμοί με τις υψηλότερες μέγιστες. Οι λευκοί κύκλοι υποδηλώνουν τους σταθμούς όπου η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 311 από τους 550 ενεργούς σταθμούς, τους 40 °C σε 102 σταθμούς και τους 42 °C σε 34 σταθμούς.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία (37.1 °C) ήταν κατά 1.5 °C υψηλότερη αυτής της Δευτέρας 21/07 (35.6°C).
3 περιοχές της Στερεάς άγγιξαν τους 45 βαθμούς κελσίου (Τραγάνα , Μακρακώμη , Θεολόγος και Θήβα).
Στη Λαμία το μεσημέρι η Θερμοκρασία έδειξε 42 βαθμούς.

Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
https://meteo.gr








