TRENDS
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2025, 14:38
Απέχουμε από το πλήρες ψηφιακό κράτος, η μεγαλύτερη παθογένεια της δημόσιας διοίκησης, οι πελατειακές σχέσεις (video)

Επιφυλάξεις για την ορθότητα των αλλαγών που προωθούνται στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, εξέφρασε ο νομικός, καθηγητής και ειδικός στη δημόσια διοίκηση και τη διοικητική μεταρρύθμιση, Παναγιώτης Καρκατσούλης, μιλώντας στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα. Όπως εξήγησε πολλά από αυτά που εξαγέλλονται σήμερα, έχουν ανακοινωθεί εδώ και 10ετίες και είναι ανεφάρμοστα.
Ως λαμπρές μεταρρυθμίσεις ο κ.Καρκατσούλης χαρακτηρίζει τις ανεξάρτητες αρχές, όπως ΑΣΕΠ, Διαύγεια, ΑΑΔΕ και Συνήγορος του Πολίτη.
Ως την μεγαλύτερη παθογένεια της δημόσιας διοίκησης, θεωρεί τις πελατειακές σχέσεις και την έλλειψη αξιοκρατίας στο δημόσιο.