Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα κτηματολογικά γραφεία της Αττικής για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης – Εννέα συλλήψεις για δωροληψία

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε οκτώ Κτηματολογικά γραφεία της Αττικής.
Η έρευνα γίνεται για υπόθεση εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε δωροδοκίες, δωροληψίες και άλλα αδικήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάλληλοι των Κτηματολογίων έπαιρναν 500 ευρώ για να προχωρούν γρήγορα υποθέσεις.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών.
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εδώ και μερικούς μήνες είναι Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, ωστόσο πριν από αυτή τη θέση ήταν Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπεύθυνος για τα Κτηματολόγια. Έτσι μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος από την ΕΛ.ΑΣ. έκανε μια ανάρτηση δίνοντας τα εύσημα στις Αρχές που ολοκλήρωσαν μια πολύμηνη έρευνα και κάλεσε τους πολίτες να μην φοβούνται και να καταγγέλλουν τα περιστατικά εκβιασμού και διαφθοράς.