Σύλληψη τριών ατόμων για βανδαλισμό σε σχολείο στο Ίλιον – Έγραφαν συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η ΕΛΑΣ, οι οποίοι βανδάλισαν σχολικό κτίριο στο Ίλιον. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τους κατηγορούμενους εντός σχολικού συγκροτήματος να αναγράφουν στους τοίχους συνθήματα της Χρυσής Αυγής.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 4-5-2025, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), -3- ημεδαποί, ηλικίας 20 και 21 ετών και 16χρονος ανήλικος, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς κατά συναυτουργία, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους κατηγορούμενους εντός σχολικού συγκροτήματος να αναγράφουν στους τοίχους συνθήματα της Χρυσής Αυγής και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιλίου.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
αεροβόλο πιστόλι,
-3- αμπούλες αέρος,
γεμιστήρας με μεταλλικά σφαιρίδια,
ζευγάρι γάντια,
σκούφος,
μάσκα τύπου full face,
σημαία με κέλτικο σταυρό,
αυτοκόλλητα με συνθήματα της Χρυσής Αυγής και
σπρέι.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ιλίου, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».