Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα – Αυξημένη κίνηση σε δρόμους, λιμάνια και ΚΤΕΛ

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική προς την περιφέρεια, καθώς χιλιάδες πολίτες αναχωρούν για τον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης.
Αυξημένη κίνηση σε βασικές οδικές αρτηρίες
Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, αυξημένη είναι η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών από το Παλατάκι μέχρι τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, καθώς και στη λεωφόρο Σχιστού προς Σκαραμαγκά.
Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην άνοδο του Κηφισού, ενώ χαμηλές ταχύτητες καταγράφονται στην Αττική Οδό, ειδικά στην Περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Αντίθετα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με αυξημένη κίνηση διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών–Κορίνθου και στην Αθηνών–Λαμίας.
Αυξημένη επιβατική κίνηση στα λιμάνια
Το λιμάνι του Πειραιά κατακλύζεται από ταξιδιώτες, με τις κρατήσεις να δείχνουν πως 22.190 επιβάτες αναχωρούν σήμερα με τα πλοία της γραμμής. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Λιμενικών Αρχών, τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου 2025, από τους λιμένες Πειραιά/Τζελέπη, Ραφήνας και Λαυρίου, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 39 δρομολόγια, ενώ ο συνολικός αριθμός των αναχωρούντων επιβατών ανήλθε σε 34.833.
Πιο αναλυτικά, από τον Πειραιά, που διατηρεί σταθερά τον ρόλο του βασικού κέντρου αναχωρήσεων, θα εκτελεστούν συνολικά 20 δρομολόγια, μεταφέροντας 22.190 επιβάτες. Οι προορισμοί περιλαμβάνουν τα δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό.
Από τη Ραφήνα, που καλύπτει κυρίως τις ανάγκες πρόσβασης στις Κυκλάδες και στη Νότια Εύβοια, θα ταξιδέψουν 9.800 επιβάτες σε 10 δρομολόγια, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκαν 4 επιπλέον δρομολόγια προς Μαρμάρι.
Από το Λαύριο, όπου εξυπηρετούνται κυρίως προορισμοί όπως η Κέα, η Κύθνος και άλλα κοντινά νησιά, θα αναχωρήσουν συνολικά 2.843 επιβάτες σε 9 δρομολόγια.
Η επιβατική κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή, με τις αρχές να συστήνουν στους ταξιδιώτες να προσέρχονται έγκαιρα στα λιμάνια λόγω αυξημένης προσέλευσης. Οι καιρικές συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές για την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων.
100% πληρότητα στα ΚΤΕΛ
Η εικόνα μετακίνησης είναι παρόμοια και στα ΚΤΕΛ του Κηφισού και της Λιοσίων, όπου η πληρότητα στα λεωφορεία αγγίζει το 100%. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πραγματοποιούνται 200 τακτικά δρομολόγια, ενώ προστέθηκαν ακόμα 160 έκτακτα, για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.