Με επιτυχία μία ακόμα δράση στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Γαλαξίδι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γαλαξίδι, από τις 10 έως τις 13 Απριλίου 2025, μία ακόμα δράση φροντίδας για τα αδέσποτα ζώα, την οποία διοργάνωσαν η Δ.Ε. Γαλαξιδίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλαξιδίου, με τη συνδρομή της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Δελφών καθώς και την πολύτιμη συμβολή εθελοντών και επαγγελματιών της περιοχής.
Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία θα επαναληφθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, πραγματοποιήθηκε συλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στειρώθηκαν συνολικά 109 γάτες.
Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου, κ. Ιωάννης Βαρβάτος, με δήλωσή του τονίζει τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη δράση, η δεύτερη αντίστοιχη που πραγματοποιείται στο Γαλαξίδι μέσα σε πέντε μήνες, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως αποτελεί πρακτική φροντίδας για τα ζώα, αλλά και πρόληψης ώστε κάποια στιγμή να ελεγχθεί ο υπερδιπλασιασμός τους. «Παράλληλα με όλα αυτά κλειδί της υπόθεσης για την επίτευξη των στόχων αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, πάνω σε ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας, ώστε να ακολουθήσουμε όλοι σωστές πρακτικές απέναντι στα ζώα. Ο Δήμος μας δηλώνει παρών σε όλα αυτά, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια», σημειώνει ο κ. Βαρβάτος.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γαλαξιδίου, κ. Σπυρίδων Μπαρλιακός ευχαριστεί για την παρουσία τους και τη σπουδαία προσφορά τους στην παρέμβαση το σύλλογο FORDERVEREIN ARCHE NOAH KRETA E.V., την κτηνίατρο κ. Sara Stummp και τις βοηθούς της κ.κ. Jessi Amberg και Amelie, τις διαμεσολαβήτριες κ.κ. Μαρία Σουμάχερ και Αντωνία Χατζηδιάκου, τον εθελοντή-συντονιστή κ. Γεώργιο Κεχαγιά, τις εθελόντριες κ.κ. Μάρω Τασιού-Γουργουρή και Donna Billington, καθώς και τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν στη δράση. Επίσης, ευχαριστεί για την προσφορά του τον Φαρμακοποιό κ. Λάζαρο Ράπτη, για την διαμονή και τη διατροφή των εθελοντών που επισκέφθηκαν την περιοχή τους επαγγελματίες κ. Σπυρίδωνα Παπαγεωργίου, κ. Παναγιώτη Βούλγαρη, κ. Κων/νο Γιαγκιλίτση, κ. Χρυσούλα Παπαλέξη και κ. Αθανάσιο Σουλάντζο. Ακόμα, ευχαριστεί τον Αντιδήμαρχο κ. Αθανάσιο Αδαμάκο και τη Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Δελφών που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα παροχής του απαραίτητου για τη δράση ιατροφαρμακευτικού υλικού.