tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2025, 20:00

Στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ήταν ο συγγενής καθηγητή που έκανε μαθήματα 18 χρόνια χωρίς αναγνωρισμένο πτυχίο

Σπύρος ΚαρανάσιοςΣπύρος Καρανάσιος

Στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το σκάνδαλο με παράνομη απασχόληση στενού συγγενή καθηγητή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΔ, το εν λόγω άτομο για 18 χρόνια εξασφάλιζε συμβάσεις ανάθεσης διδακτικού και λοιπού έργου, χωρίς να διαθέτει αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών.

Κατά την ΕΑΔ ο διδάσκων που είναι συγγενής του ατόμου αυτού έχει διατελέσει πρόεδρος του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας μετά από τις καταγγελίες που έγιναν, «κατά το χρονικό διάστημα 2005 – 2020 ο/η «Κ» απασχολήθηκε μη σύννομα με συμβάσεις ανάθεσης έργου σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τον Ε.Λ.Κ.Ε. του ΑΕΙ, συνολικού ποσού 87.360€, στα οποία, σχεδόν αποκλειστικά, επιστημονικά υπεύθυνος/η ήταν ο/η συγγενής του/της «Κ», ο οποίος και συνέπραττε στις διαδικασίες επιλογής, ανάθεσης και πληρωμής του έργου στον/στην «Κ», κατά παράβαση της αρχής της αμεροληψίας των διοικητικών οργάνων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Παράνομη απασχόληση με συμβάσεις ανάθεσης διδακτικού και λοιπού έργου σε ΑΕΙ για 18 έτη, χωρίς την κατοχή αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών, στενού συγγενή καθηγητή/τριας του ΑΕΙ ο/η οποίος/α διατελούσε Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Κατόπιν καταγγελίας, επιθεωρητές Περιφερειακής Υπηρεσίας της Ε.Α.Δ. πραγματοποίησαν έλεγχο, για το χρονικό διάστημα 2005 – 2024, σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Βορείου Ελλάδος, με αντικείμενο τη νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης διδακτικού έργου έκτακτου προσωπικού και απασχόλησης σε έργα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του/της ιδιώτη «Κ», στενού συγγενή καθηγητή/τριας του Ιδρύματος που διατέλεσε σε θέσεις ευθύνης αυτού.

Κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκαν, κατά περίπτωση, τα εξής:

– Ο/η ιδιώτης «Κ» απασχολήθηκε μη σύννομα στο ΑΕΙ ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό κατά το χρονικό διάστημα 2005 – 2017, καθώς δεν διέθετε αναγνωρισμένο από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. τίτλο σπουδών ΑΕΙ.

– Επιπλέον, κατά το χρονικό διάστημα 2005 – 2020 ο/η «Κ» απασχολήθηκε μη σύννομα με συμβάσεις ανάθεσης έργου σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τον Ε.Λ.Κ.Ε. του ΑΕΙ, συνολικού ποσού 87.360€, στα οποία, σχεδόν αποκλειστικά, επιστημονικά υπεύθυνος/η ήταν ο/η συγγενής του/της «Κ», ο οποίος και συνέπραττε στις διαδικασίες επιλογής, ανάθεσης και πληρωμής του έργου στον/στην «Κ», κατά παράβαση της αρχής της αμεροληψίας των διοικητικών οργάνων .

– Η αξιολόγηση των υποψήφιων εκτάκτων εκπαιδευτικών διενεργούνταν από αναρμόδια επιτροπή.

– Η επιτροπή αξιολόγησης των υποψήφιων διδασκόντων συνέτασσε πρακτικό αξιολόγησης πριν την ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων.

– Υπήρχε αναιτιολόγητη προσαύξηση της βαθμολογίας του/της ιδιώτη «Κ» από την ίδια επιτροπή αξιολόγησης και χωρίς την υποβολή νέων στοιχείων από τον/την «Κ».

– Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι αποκλείονταν με το πρόσχημα, είτε της μη διαθεσιμότητάς τους βάσει του ωρολογίου προγράμματος το οποίο όμως δεν τελούσε σε προγενέστερη γνώση των υποψηφίων, είτε της άρνησής τους για ανάληψη διδακτικού έργου, χωρίς όμως την ύπαρξη σχετικής προς τούτο τεκμηρίωσης.

– Ο καθηγητής/τρια και στενός συγγενής του/της ιδιώτη «Κ» συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος περί έγκρισης της ανάθεσης διδακτικού έργου στον/στην συγγενή του/της «Κ», κατά παράβαση της αρχής της αμεροληψίας.

– Ο/Η ιδιώτης «Κ», απασχολείτο παράνομα χωρίς τη σύναψη σχετικής σύμβασης ανάθεσης διδακτικού έργου.

– Στις περιπτώσεις που υπήρχε σύμβαση, αυτή δεν αναρτάτο στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

– Προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις μη πραγματικής εργασίας του/της «Κ» στο πλαίσιο συγκεκριμένων συμβάσεων μίσθωσης έργου σε χρηματοδοτούμενα από τον Ε.Λ.Κ.Ε. προγράμματα για πάνω από 13 έτη, κατά το χρονικό διάστημα 2005 – 2023.

– Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι κατά το χρονικό διάστημα 2008 – 2011, ο/η «Κ» εμφανίζεται ταυτόχρονα να: α) Παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό, β) παρέχει εργασία σε φορέα του εξωτερικού, γ) παρέχει εργασία σε προγράμματα του Ε.Λ.Κ.Ε. και δ) παρέχει διδακτικό έργο στο εκπαιδευτικό ίδρυμα, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται ισχυρά η μη πραγματική παροχή διδακτικού και λοιπού έργου στο ΑΕΙ για τα 3 αυτά έτη.

Σε συνέχεια των ανωτέρω διαπιστώσεων, η έκθεση ελέγχου διαβιβάστηκε:

Στον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για να λάβει γνώση επί των ευρημάτων του ελέγχου.
Στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των εμπλεκόμενων προσώπων.

Στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων σε αυτήν.

Στον ελεγχόμενο φορέα, με συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά με την άμεση ανάληψη όλων των απαραίτητων ενεργειών προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, με αποκατάσταση των αρχών της ισότητας και αξιοκρατίας, ως προς τα αναδειχθέντα ζητήματα της μη νόμιμης απόκτησης προϋπηρεσίας διδακτικού και άλλου έργου από τον/την ιδιώτη «Κ», την τυχόν ανάκληση των μη νόμιμων διοικητικών πράξεων ανάθεσης διδακτικού και λοιπού έργου και την αναζήτηση των αποδοχών του/της ως αχρεωστήτως καταβληθεισών.

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας-ΕΛΚΑΚ, ένας νέος θεσμός με Εθνική Αποστολή (video)
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/06/2025, 15:12 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας-ΕΛΚΑΚ, ένας νέος θεσμός με Εθνική Αποστολή (video)

Γιάννης Μάζης: Ανησυχώ βαθύτατα με την Εξωτερική μας πολιτική (video)
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
07/06/2025, 14:52 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Γιάννης Μάζης: Ανησυχώ βαθύτατα με την Εξωτερική μας πολιτική (video)

Πανελλήνιες 2025: Συνελήφθη διευθύντρια Λυκείου στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν άφηνε μαθήτρια με ακουστικά να γράψει
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
06/06/2025, 22:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Πανελλήνιες 2025: Συνελήφθη διευθύντρια Λυκείου στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν άφηνε μαθήτρια με ακουστικά να γράψει

Αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια που μένουν Τούρκοι στη Βόρεια Ελλάδα – Δύο συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
06/06/2025, 21:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομική επιχείρηση σε σπίτια που μένουν Τούρκοι στη Βόρεια Ελλάδα – Δύο συλλήψεις

Σαφάρι της ΑΑΔΕ για ΙΧ που κυκλοφορούσαν παράνομα – Εκατοντάδες έλεγχοι, 31 δεσμεύσεις αυτοκινήτων και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
06/06/2025, 21:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Σαφάρι της ΑΑΔΕ για ΙΧ που κυκλοφορούσαν παράνομα – Εκατοντάδες έλεγχοι, 31 δεσμεύσεις αυτοκινήτων και πρόστιμα έως 30.000 ευρώ

Ελεύθερος ο 34χρονος που σκότωσε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
06/06/2025, 20:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερος ο 34χρονος που σκότωσε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Δέκα μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την συμπεριφορά του στο ΣΕΦ
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
06/06/2025, 20:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Δέκα μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την συμπεριφορά του στο ΣΕΦ

Διεύρυνση της λίστας των αναπηριών που δεν είναι αναστρέψιμες, προανήγγειλε ο Μητσοτάκης από το ΚΕΠΑ Γαλατσίου
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
06/06/2025, 19:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Διεύρυνση της λίστας των αναπηριών που δεν είναι αναστρέψιμες, προανήγγειλε ο Μητσοτάκης από το ΚΕΠΑ Γαλατσίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2025 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR