Γιορτή Γεύσεων και Τοπικών Προϊόντων στο Καρπενήσι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Μαρτίου 2025 στο Καρπενήσι, το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Στερεά Ελλάδα – «Πάρε μια Γεύση» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τη συμβολή του Δήμου Καρπενησίου με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας.
Το φεστιβάλ συγκέντρωσε πλήθος επισκεπτών δίνοντας ζωντάνια στην τοπική αγορά. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 11 επιχειρήσεις από την Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα, οι οποίες παρουσίασαν τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα τους, μέλι, μπύρα Καρπενησίου, προϊόντα ζύμης και αρτοπαρασκευάσματα, ζυμαρικά, λάδι, γλυκά του κουταλιού, λικέρ τυροκομικά- γαλακτοκομικά με έμφαση το παραδοσιακό τυρί Ευρυτανίας τσαλαφούτι που έγινε ΠΟΠ, αναδεικνύοντας τον πλούτο της στερεοελλαδίτικης γης.
Οι παραγωγοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευκαιρία να προβάλουν τα προϊόντα τους και να επικοινωνήσουν απευθείας με το κοινό. Παράλληλα, οι φοιτητές του τμήματος μαγειρικής τέχνης του ΣΑΕΚ Καρπενησίου, σε συνεργασία με γνωστά εστιατόρια της περιοχής, ετοίμασαν πρωτότυπες συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα, προβάλλοντας τη γαστρονομία του τόπου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης δήλωσε σχετικά: «Το φεστιβάλ αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής μας για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Στερεάς Ελλάδας. Μέσα από τέτοιες δράσεις, προβάλλουμε τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου μας και ενισχύουμε την εξωστρέφεια των παραγωγών και των επαγγελματιών μας. Η Ευρυτανία και η Φθιώτιδα έχουν τεράστιες δυνατότητες στον τομέα της γαστρονομίας, και εμείς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτή την κατεύθυνση».