Ο Δήμαρχος Λαμιέων συνάντησε τον μαθητή που συγκλόνισε στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (φωτο)

Με έντονη συγκίνηση και θαυμασμό ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας, τον μαθητή ο οποίος με την πράξη του κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα θάρρους, επιμονής και αξιοπρέπειας.
Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας, παρά τις κινητικές του δυσκολίες, σηκώθηκε από το αναπηρικό του αμαξίδιο και με τη βοήθεια συμμαθητή του, παρέλασε όρθιος μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, αποτελώντας ένα συγκλονιστικό παράδειγμα δύναμης ψυχής, γεμίζοντας υπερηφάνεια όσους παρακολούθησαν την παρέλαση, καθώς και όλη την Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Λαμιέων, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, Παναγιώτη Παρχαρίδη και του Διευθυντή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας, Γιώργου Σόρκου, συνεχάρη τον μαθητή για το θάρρος και την αποφασιστικότητά του, τονίζοντας πως η πράξη του αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.
Ο Δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σε δήλωση του, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Ένιωσα τη βαθιά επιθυμία, εκφράζοντας το σύνολο των δημοτών μας αλλά και των πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα, να επισκεφθώ το μαθητή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας, στο πρόσωπο του οποίου, κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, είδαμε έναν σύγχρονο ήρωα. Η εικόνα του να σηκώνεται και να βαδίζει με τη στήριξη του συμμαθητή του, ξεπερνώντας τα όριά του, είναι ένα μάθημα ζωής για όλους μας. Είναι μια απόδειξη ότι η θέληση μπορεί να νικήσει κάθε δυσκολία και πως η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να κάνει θαύματα. Είναι ένα συγκλονιστικό παράδειγμα για όλους μας. Ως Δήμος, στεκόμαστε δίπλα σε όλους όσοι αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια κοινωνία όπου η διαφορετικότητα δεν είναι εμπόδιο, αλλά πηγή δύναμης».
Με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Λαμιέων, με την παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Μάκη Πρέντζα και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λειανοκλαδίου, Χριστίνας Χριστοπούλου, περιηγήθηκαν στους χώρους της σχολικής μονάδας για να εξετάσουν τις τεχνικές παρεμβάσεις που χρειάζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.