Ξεκίνησε η δίκη για την άγρια δολοφονία του 43χρονου ξυλουργού στην Χαλκίδα το 2024

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βοιωτίας, στη Θήβα, ξεκίνησε σήμερα η δίκη για την άγρια δολοφονία του 43χρονου ξυλουργού Σάκη Νικολάου στη Χαλκίδα, από μια 39χρον , τον Ιανουάριο του 2024.
Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς ο άτυχος άνδρας, είχε πέσει νεκρός στη μέση του δρόμου, έχοντας μόλις βγει από το σπίτι του και ενώ κατευθυνόταν στο επαγγελματικό του αυτοκίνητο, μετά από επίθεση με δύο μαχαίρια από την δράστη.
Το τραγικό της υπόθεσης ήταν ότι η σύζυγος του 43χρονου, μετά τις φωνές που ακούστηκαν στη γειτονιά, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού τους να δει τι συμβαίνει και ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Ήταν η σύζυγος μάλιστα, που κάλεσε την άμεση δράση, λέγοντας «μια γυναίκα μαχαιρώνει τον άντρα μου».
Όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο, αντίκρισαν το θύμα σε εμβρυακή στάση φέροντας μαχαίρι στην αριστερή ωμοπλάτη και με αίματα στο σώμα.
Λίγο πιο μακριά από το σημείο της δολοφονίας βρέθηκε άλλο μαχαίρι με κηλίδες αίματος.
Η αστυνομία είχε προχωρήσει, άμεσα στη σύλληψη της 39χρονης, η οποία δεν είχε απομακρυνθεί από το σημείο, ενώ τα ρούχα της ήταν γεμάτα με αίμα του θύματος.
Από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες έκαναν λόγο για εμμονή της 39χρονης προς τον 43χρονο.
Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος διέψευσε κατηγορηματικά όσα είχαν ακουστεί, για σχέση ανάμεσα σε θύτη και θύμα, ενώ ανέφερε πως ο άτυχος άνδρας σκεφτόταν να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της 39χρονης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε ένταση έξω από τα δικαστήρια της Θήβας, όταν συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν φραστικά στον σύζυγο της 39χρονης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του 43χρονου, λιποθύμησε.