ΙΕΚ Le Gourmet: Δυναμικό παρών της Σχολής Μαγειρικής στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Πάρε μια γεύση” στη Λαμία

Η σχολή μαγειρικής ΙΕΚ Le Gourmet έδωσε δυναμικό παρών στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας “Πάρε μια γεύση” που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία το διήμερο 14 – 15 Μαρτίου 2025, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες με εξαιρετικές γεύσεις βασισμένες σε τοπικά προϊόντα.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι καθηγητές Νίκος Μαρτάρας, Καρβούνης Κωνσταντίνος και οι σπουδαστές της σχολής ανέδειξαν τη δημιουργικότητά τους, ετοιμάζοντας μοναδικά εδέσματα που συνδύαζαν παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα εμπνευσμένα από τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής, όπως ζυμαρικά με τοπικά τυριά, λαχταριστά κρεατικά με αρωματικά βότανα, καθώς και πρωτότυπα γλυκίσματα.
Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν:
1η μέρα:
- Οσπριάδα, με κρέμα πιπεριάς και crostini φέτας
- Σιγομαγειρεμένο αρνί με κρέμα ψητής μελιτζάνας και baby πατάτες
- Cheesecake μους τυριού και μαρμελάδα ακτινίδιο
2η μέρα:
- Μπαλοτίνα κοτόπουλο με κελυφωτό φιστίκι Μώλου και μους από κατίκι Δομοκού
- Χυλοπίτες με ραγού προβατίνας και κρέμα φέτας
- Κανταΐφι με κρέμα γαλακτομπούρεκο και σάλτσα από κελυφωτό φιστίκι Μώλου
Η συμμετοχή της σχολής ΙΕΚ Le Gourmet δεν περιορίστηκε μόνο στη μαγειρική, καθώς οι καθηγητές της πραγματοποίησαν live cooking, μεταφέροντας πολύτιμες γνώσεις και τεχνικές στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Παράλληλα, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, δουλεύοντας σε πραγματικές συνθήκες και αλληλεπιδρώντας με επαγγελματίες του χώρου.
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Λαμίας αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για την προώθηση των τοπικών προϊόντων. Η σχολή ΙΕΚ Le Gourmet απέδειξε για άλλη μια φορά την αφοσίωσή της στη γαστρονομική εκπαίδευση και την ανάδειξη των γεύσεων της ελληνικής παράδοσης.