Καιρός: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και υγρασία τις επόμενες ημέρες – Πού θα εκδηλωθούν λασποβροχές

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας η ατμοσφαιρική κυκλοφορία, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15/03-16/03.
Mε τα σημερινά δεδομένα οι μέγιστες θερμοκρασίες φαίνεται ότι θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως προς το τέλος της εβδομάδας, με τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά να ξεπερνούν τους 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί την έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας θα είναι το Σάββατο 15/3 όπου εκτιμάται ότι στην Κρήτη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν τα πρώτα 30άρια του 2025.