Παραμένουν άλυτα τα σχολικά κενά στην Εύβοια
Με τεράστια κενά στις σχολικές μονάδες, εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες για τους μαθητές, κανονικό πρόγραμμα να μην μπορεί ακόμη να υλοποιηθεί, εκπαιδευτικοί σε απόγνωση, σχολικές μονάδες σε αναστάτωση, γονείς σε απελπισία.. Κάπως έτσι συνεχίζεται η σχολική χρονιά στην Εύβοια σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.
Όπως αναφέρουν:
Βρισκόμαστε ήδη στον Ιανουάριο στα σχολεία μας εκτός από ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς τάξεων, ΖΕΠ, Τ.Ε. ,Ε.Β.Π., δεν υπάρχει σε όλα Ολοήμερο ή Πρωινή Ζώνη.
Το σοβαρό ζήτημα των υποβαθμίσεων αρκετών σχολείων δεν λύθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών.
Οι τελευταίες φάσεις προσλήψεων έγιναν με μηδενικές σχεδόν προσλήψεις στη Γενική Αγωγή και ελάχιστες στην Ειδική Αγωγή στον Νομό Εύβοιας. Από τις 100 περίπου εγκεκριμένες παράλληλες στηρίξεις σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες κανένας εκπαιδευτικός δεν τοποθετήθηκε στο νομό μας.
Ίσως έτσι εκλαμβάνει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση την αναβάθμιση της περιφέρειας και την ενίσχυση των κατοίκων της πυρόπληκτης Εύβοιας. (κενά εκπαιδευτικών, υποβαθμίσεις σχολείων ,υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, κατάργηση της παράλληλης στήριξης και της ειδικής αγωγής). Αλήθεια αυτό εννοεί ο Υπουργός όταν μιλά για το «συμπεριληπτικό σχολείο»;
Προκαλεί λοιπόν εντύπωση πως ένα Υπουργείο Παιδείας που δεν μπορεί να κρατήσει ανοικτό το σχολείο τις καθημερινές, ανακοινώνει ότι θα το ανοίξει και τα Σαββατοκύριακα.
Είναι καιρός οι αρμόδιοι να αντιληφθούν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Εκπαίδευση της περιοχής μας και να δώσουν λύση έστω και τώρα.
Εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας καταπατάται το δικαίωμα των μαθητών στην ισότιμη και δωρεάν εκπαίδευση. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προβεί άμεσα σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να υπάρξει ισότιμη και ολόπλευρη εκπαιδευτική διαδικασία για όλους τους μαθητές. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας απαιτεί την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς που χρειάζονται για να λειτουργούν με βάση το πρόγραμμά τους και τις ανάγκες τους.
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ