tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • Blogs
Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2024, 11:49

Το μήνυμα από τη ρίψη εφέδρων αλεξιπτωτιστών από κοινού με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στα Μέγαρα

Σεραφείμ ΜηχιώτηςΣεραφείμ Μηχιώτης

Διαβάζοντας από την ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ την σχετική ανακοίνωση γιά τις σημερινές ρίψεις αλεξιπτωτιστών στην περιοχή Μεγάρων, με πρώτο τον αλεξιπτωτιστή Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, σκέφθηκα πόσο η ζωή εκδικείται σκληρά αφελείς «ονειροποπόλους» που ορέγονται αμιγώς επαγγελματικό Στρατό γιά την Ελλάδα με κατάργηση της στρατιωτικής θητείας.

Τί πιό όμορφο και πιό δυναμικό, τόσο ελπιδοφόρο γιά την υπόθεση της άμυνας της Πατρίδας, από το γεγονός, ότι, όπως πληροφορούμαστε, στο πλαίσιο μετεκπαίδευσης της εφεδρείας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετέσχε σε άλμα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο CH-47D Chinook της Αεροπορίας Στρατού, μαζί με τους επιχειρησιακούς Διοικητές των Ειδικών Δυνάμεων–Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, καθώς και Εφέδρους Αξιωματικούς και Καταδρομείς – Αλεξιπτωτιστές.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

36 έφεδροι- τόσοι είχαν κληθεί στις σχετικές ρίψεις- που έχουν απολυθεί από τον Στρατό όπου υπηρέτησαν θητεία αλεξιπτωτιστή κλήθηκαν σε αυτή την δραστηριότητα προκειμένου να συμμετάσχουν, από αυτούς δε οι πέντε ανήκαν στην ομάδα που πήδησε στο κενό από το Ε/Π μαζύ με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ σε αυτήν. Και δεν αμφιβάλλει κανείς ότι αυτή η εμπειρία θα τούς έμεινε μοναδική και θα μείνει αποτυπωμένη στην μνήμη τους, με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στην επίλεκτη ομάδα τους.

Όπως μάλιστα πληροφορούμαι από καλό φίλο-δημοσιογράφο, μέλος της Λέσχης Εφέδρων Ηρακλείου, τέτοια δραστηριότητα με εφέδρους-αλεξιπτωτιστές είχε πολλά χρόνια να γίνει, ως θα έδει, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επεκταθούν και να πυκνώσουν ανά την Επικράτεια, με τη συμμετοχή και άλλων εφέδρων-αλεξιπτωτιστών.

Ποιος καλόπιστος, λοιπόν, δεν χαίρεται με τέτοιες δραστηριότητες, όπως η συγκεκριμένη των Ειδικών Δυνάμεων, που έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου και ειδικότερα στη Ζώνη Ρίψεως Μεγάρων, εντασσόμενη, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, στον σχεδιασμό της επιχειρησιακής αναβάθμισης των Εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει δε ως ιδιαίτερο σκοπό και σκοπό, όπως πληροφορεί το ΓΕΕΘΑ, την αναβίωση του διπτύχου «Πολίτης – Οπλίτης» για όλους τους Εφέδρους, καθώς και την αναγέννηση της ιδέας του εθελοντισμού εις το διηνεκές, ως στάσης ζωής προς την Πατρίδα.

Όπως μάλιστα γίνεται φανερό, τέτοιες πρωτοβουλίες, δεν στερούνται συνέχειας και συνάφειας με το «Φινλανδικό μοντέλο» θητείας, με το οποίο ο ΥΕΘΑ, Νίκος Δένδιας, έχει βρει πολλά ενδιαφέροντα σημεία προς εφαρμογή και από τον Ελληνικό Στρατό, όπως τα είδε ιδίοις όμμασιν επισκεπτόμενος το Ελσίνκι. Και ακόμη επεφύλαξε σχετικώς ιδιαίτερη αναφορά κατά την ομιλία του στο Rotary Club Αθηνών της 25ης Οκτωβρίου 2024.

Δίχως να διαφεύγει ότι προφανώς και θα υπάρχουν διαπρύσιοι «αντι-μιλιταριστές» που θα βρεθούν διαφωνούντες και κακεραυνώνοντες τέτοια εύλογα και επιβαλλόμενα γιά μία χώρα όπως η Ελλάς, στη γεωγραφική θέση όπου βρίσκεται και με το δεδομένο πληθυσμιακό της μέγεθος, θα αδικούσαμε αυτήν την πραγματικότητα αν αγνοούσαμε ότι εκπηγάζει ακόμη και από κορυφής…

Ποίος δεν θυμάται π.χ. ότι ο έκπτωτος αρχηγός του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης, προ της παρουσιάσεως του εις το ΚΕΠΒ Θηβών προκειμένου να υπηρετήσει τη θηριώδη θητεία των….είκοσι ημερών, ανέκραξε ότι «πρέπει να αλλάξει η υποχρεωτική θητεία και ο στρατός να γίνει επαγγελματικός», αντιπροτείνοντας την υιοθέτηση «κοινωνικής θητείας» και γιά τα δύο φύλα. Γιά να τού απαντήσει ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρ. Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με την τόσο εύστοχη ειρωνεία ότι «ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο». Όπως δε είχε συμπληρώσει, τα έλεγε όλα αυτά ο λαλίστατος Κασσελάκης, ενώ «θα ταλαιπωρήσει τον Ελληνικό Στρατό 20 μέρες με την παρουσία του πληρώνοντας το υπόλοιπο που οφείλει να υπηρετήσει».

Διότι, πράγματι, το γεγονός ότι παρέλασε με το άγημα του ΚΕΠΒ στην παρέλαση στην πόλη των Θηβών γιά την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει εκπαιδευθεί στοιχειωδώς έστω, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στην δεύτερη Πατρίδα του, την Ελλάδα, ως έφεδρος. αυτό το γνήσιο τέκνο του Αμερικανικού τρόπου ζωής. Συνεπώς είναι σαν να υπερασπίζεται το χαμηλό του επίπεδο…

Βεβαίως το ερώτημα από τη συγκεκριμένη «παπάτζα» Κασσελάκη, είναι το κατά πόσον είχε συμβουλευθεί προηγουμένως τον (και) «κωπηλάτη» του, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, που είδε εαυτόν να καταλαμβάνει τα ύπατα αξιώματα του Αρχηγού ΓΕΝ και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τελικώς του ΥΕΘΑ γιά βραχύβιο διάστημα στην αλήστου μνήμης απελθούσα αριστερή εξουσία Τσίπρα.

Αναμένεται, ότι θα τού είχε πει ο Ναύαρχος, ότι γιά μία χώρα, όπως η Ελλάς, στη συγκεκριμένη γεωστρατηγική θέση και την απειλή εξ Ανατολών απολύτως υπαρκτή, είναι κατ’ ελάχιστον αδιανόητο και βεβαίως ανεπίτρεπτο να περιορίζεται σε αμιγώς επαγγελματικό Στρατό, δίχως τις απολύτως απαραίτητες εφεδρείες άνευ των οποίων είναι αδύνατη η κάλυψη σε αυξημένες απαιτήσεις γιά κάλυψη κρίσιμων ειδικοτήτων σε περιόδους κρίσεων και πολέμου, από τους υπηρετούντες μονίμους των αντίστοιχων ειδικοτήτων μόνον. Το άλλμα των εφέδρων αλεξιπτωτιστών της 5ης Νοεμβρίου 2024 εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Ή τού τα είπε ο Ναύαρχος και δεν εισακούσθηκε ή προέκρινε την αιδήμονα σιωπή, πράγμα γιά το οποίο –ό,τι κι αν τελικώς ισχύει- θα ώφειλε να διαχωρίσει τη θέση του, γιά λόγους αυτοσεβασμού και συνέπειας στην υπερ 40ετή στρατιωτική του διαδρομή στο ΠΝ.

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, αξίζει να καταγραφεί ότι η σημερινή ρίψη εφέδρων κυρίως αλεξιπτωτιστών, με την προσωπική συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, έτυχε καλύτερης μάλλον προβολής από τη μερίδα των εξειδικευμένων μιλιταίρε sites, αντιπολιτευόμενων εννοείται, τα οποία μάλλον δεν βρήκαν κάτι γιά να το ψέξουν, όπως το συνηθίζουν. Διότι η σημερινή Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, ως προς αυτό, αποτελεί προσφιλή στόχο συχνών επιθέσεων, ενώ λείπουν οι αλήθειες και η καλώς εννοούμενη απαραίτητη κριτική, επί σκοπώ πραγματικής βελτίωσης των πραγμάτων και όχι υπονόμευσής τους.

Ωστόσο δεν αυταπατώμαι για κάτι πέραν του στιγμιαίου, κατά τα ανωτέρω. Και ως προς αυτό, κρατώ τη θέση υψηλά ιστάμενου στην ιεραρχία του ΥΠΕΘΑ, τον οποίο και προδήλως υπολήπτομαι: Όποιος δεν μαθαίνει από τα λάθη του, κινδυνεύει να τα ξαναζήσει με πολύ πιο άσχημο τρόπο !!! Αν μιλάμε για μεταρρύθμιση στις ΕΔ πρέπει να λέμε αλήθειες και όχι φανφάρες χωρίς αποτέλεσμα !!

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Blogs
26/01/2026, 09:21 | Blogs

Γιατί η Τουρκία έχει εκδόσει 2ετή NAVTEX αποκόπτοντας το μισό Αιγαίο;

Blogs
22/01/2026, 11:07 | Blogs

Άλλο κόμμα, άλλο κίνημα: μια αναγκαία διάκριση στην εποχή της πολυδιάσπασης

Blogs
21/01/2026, 20:45 | Blogs

Θα αποδεχθούμε έναν κόσμο μόνιμης κρίσης, πολέμων και καταστροφής;

Blogs
21/01/2026, 11:43 | Blogs

Παγκόσμια ανησυχία από τις απειλές του MAGA-Τραμπ

Blogs
12/01/2026, 09:18 | Blogs

Ω! τι κόσμος μπαμπά!!

Blogs
07/01/2026, 12:49 | Blogs

Τα αδέσποτα στη Λαμία: μερικές χιλιοειπωμένες σκέψεις και προτάσεις

Blogs
05/01/2026, 11:09 | Blogs

Η διεξαγωγή της επιχείρησης “ABSOLUTE RESOLVE” 

Blogs
30/12/2025, 15:41 | Blogs

Γιατί ανεβαίνουμε στα βουνά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Μητρώο Έντυπου & Ηλεκτρονικού Τύπου - ΜΗΤ 232408
Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2026 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
  • ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR