Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Εύβοιας από δασκάλους και νηπιαγωγούς

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για την υποβάθμιση των σχολείων της Εύβοιας. Η συγκέντρωσή τους θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/10/2024 στην είσοδο της Διεύθυνσης Π.Ε. Ν. Εύβοιας στις 2.00 μ.μ.
Όπως αναφέρουν, οι γονείς με τα παιδιά τους αγωνίζονται να παραμείνουν στα χωριά τους προσπαθώντας να κρατήσουν τον τόπο τους ζωντανό, να επουλώσουν τις πληγές από τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις πλημμύρες και την αδιαφορία της κυβέρνησης και το Υπουργείο παιδείας υποβαθμίζει τα σχολεία τους και με σκληρό τρόπο τους οδηγεί σε αναγκαστική μετανάστευση.
Οι εκπαιδευτικοί όλα τα προηγούμενα χρόνια με δικά τους προσωπικά έξοδα και πόρους κατάφεραν να κρατήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία ζωντανή και το Υπουργείο παιδείας σαν ανταμοιβή στέλνει σε πειθαρχικά αυτούς που ακολούθησαν τις νόμιμες αποφάσεις του κλάδου για απεργία -αποχή από την διαδικασία της «αξιολόγησης».