Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία μάς προσκαλεί στο ζυθοποιείο της στη Ριτσώνα Ευβοίας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
Με ενδιαφέρουσες ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής και απολαυστικές γευσιγνωσίες, τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» επιστρέφουν, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να μυηθεί στον κόσμο του ζύθου!
Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2024 – Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, θα ανοίξει τις πόρτες του ζυθοποιείου της στη Ριτσώνα, Ευβοίας, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 11:00 έως τις 18:00.
Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» ξεκίνησε το 2018 με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς πρόκειται για μία δράση που επιτρέπει στους καταναλωτές να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής, τα είδη και τον κόσμο της μπύρας στην Ελλάδα.
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, υποστηρίζοντας ενεργά και σταθερά την εν λόγω πρωτοβουλία, ανοίγει τις πόρτες του ζυθοποιείου της στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους παραγωγής, να συμμετάσχουν σε γευσιγνωσίες και να απολαύσουν τα προϊόντα της εταιρείας τόσο με όσο και χωρίς αλκοόλ.
Συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι ακόλουθες:
- Ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας
Περιεχόμενο δράσης: Βασική ενημέρωση για τα στάδια παραγωγής ζύθου εντός του χώρου παραγωγής, σε ομάδες των 25 ατόμων.
Διάρκεια ξενάγησης: ~ 30’
Ώρες ξεναγήσεων: 11.30 / 12.30 / 13.30 / 15.00 / 16.00
- Sessions γευσιγνωσίας
Περιεχόμενο δράσης: Παρουσίαση σχετικά με τις βασικές κατηγορίες της μπύρας και τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας της σε συνδυασμό με γευστική δοκιμή προϊόντων της εταιρείας, σε ομάδες των 8 ατόμων.
Διάρκεια γευσιγνωσίας: ~ 45’
Ώρες γευσιγνωσίας: 11.30 / 13.00 / 14.30 / 16.00
- Γευστικές δοκιμές των προϊόντων της εταιρείας, με συνοδεία εδεσμάτων από BBQ & Hot dog stations καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης
- DJ set & Live Band
Επισημαίνεται, ότι για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις και τα sessions γευσιγνωσίας απαιτείται προκράτηση και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων θέσεων ανά ομάδα.
Επομένως οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (εκτός Σαββατοκύριακου), 10.00 – 17.00 έως και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου για κρατήσεις θέσεων, στα παρακάτω στοιχεία: Ελισάβετ Λιάπη, τηλ. 2107249000 (274) και 6936740913.
Σημειώνεται, ότι η κατανάλωση μπύρας, καθώς και η συμμετοχή στις ξεναγήσεις και στα sessions γευσιγνωσίας αφορά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, γι’ αυτό και έχει προβλεφθεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι πάντα καταναλώνουμε με μέτρο και υπευθυνότητα!
Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία
Με σταθερό βηματισμό, εξωστρέφεια, καινοτομία και κυρίως τους ανθρώπους της, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αναπτύσσεται σταθερά, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη του κλάδου της ζυθοποιίας στη χώρα μας. H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει 2 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 14 προϊόντα: ΦΙΞ Ελλάς, ΦΙΞ Μαύρη, ΦΙΞ Άνευ, ΦΙΞ Άνευ Λεμόνι, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Carlsberg, ΝΗΣΟΣ Pilsner, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά των mixers Tuborg Lemon / Pineapple-Lime & Spearmint / Pink Grapefruit-Blood Orange/ Mango & Passionfruit.
H Ολυμπιακή Ζυθοποιία αξιοποιεί ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις 5 ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως: τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse και τον μηλίτη Somersby.