Το μήνυμα της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και ο πλανήτης εκπέμπει “SOS”! Η 5η Ιουνίου δεν είναι μία ημέρα γιορτής, αλλά αφύπνισης και ευαισθητοποίησης.
Με επίκεντρο των φετινών δράσεων την ξηρασία, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η Γη χρειάζεται αγάπη μα κυρίως φροντίδα. Γιατί η Γη είναι το παρόν μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Από μικρές ατομικές πράξεις μέχρι μεγάλες και στοχευμένες στρατηγικές, ο καθένας μας μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ενδεικτικά αναφέρουμε πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο και μπορούν να γίνουν από όλους μας:
Ανακυκλώνουμε το γυαλί και το πλαστικό.
Δεν πετάμε σκουπίδια αλόγιστα σε κοινόχρηστους χώρους ή εκτός των κάδων απορριμμάτων.
Δεν ρυπαίνουμε το περιβάλλον γενικότερα.
Καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες και τα οικόπεδά μας και δηλώνουμε, μέχρι 30 Ιουνίου 2024, τα ακαθάριστα στη σχετική πλατφόρμα: akatharista.apps.gov.gr του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Γινόμαστε μέλη των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας και ειδοποιούμε τους αρμόδιους φορείς, αμέσως μόλις εντοπίσουμε κάποια εστία πυρκαγιάς.
Προσέχουμε και φροντίζουμε τον τόπο μας, τη φύση και τα δάση μας, που αποτελούν πηγή ζωής και οξυγόνου.
Διαφυλάσσουμε την ανθρώπινη ζωή.
Ας ενώσουμε τα χέρια και τις δυνάμεις μας και ας προστατεύσουμε όχι μόνο τις περιουσίες μας αλλά και το σπίτι όλων μας, τη Γη. Μπορούμε!