Προσφυγή στο ΣτΕ για το ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ που “τσουβαλιάζει” τους ελεύθερους επαγγελματίες (video)

Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και δικηγόροι, 15 συνολικά διαφορετικοί φορείς προσφεύγουν στο ΣτΕ για το τεκμαρτό εισόδημα. Παράλληλα έχουν προγραμματίσει πανελλαδική αποχή στις 17 Ιουνίου και εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των εφαρμοστικών πράξεων του νέου φορολογικού νόμου. Όπως τονίζει στον star fm και την εκπομπή Ήρθε η Ώρα, ο πρόεδρος της ολομέλειας των δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρης Βερβεσός αυτός ο τρόπος φορολόγησης είναι εξοντωτικός για πολλούς επαγγελματίες και τους οδηγεί στο λουκέτο.
Η κυβέρνηση ακολουθεί την εύκολη λύση, αρπάζει λίγα από όλους, είτε έχουν είτε δεν έχουν, με τη μέθοδο του τσουβαλιάσματος συμπληρώνει ο κ.Βερβεσός. Καλεί τους ψηφοφόρους πρώτα να ρωτήσουν τον λογιστή τους, τι πανωπροίκι θα πληρώσουν στην εφορία στις 31 Ιουλίου και μετά να πάνε στην κάλπη της 9ης Ιουνίου.
Πάντως τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι στιγμής, οι επαγγελματίες κρατούν αποστάσεις από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας έχουν τη δυνατότητα να αμφισβητήσουν τα τεκμαρτό εισόδημα είτε για αντικειμενικούς λόγους είτε ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου