«Κοιτώντας το αύριο»: Μια δράση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη μαθητών στις πληγείσες περιοχές του Έβρου και της Θεσσαλίας
Η Τράπεζα Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τις σοβαρές επιπτώσεις που είχαν οι φυσικές καταστροφές στις τοπικές κοινότητες περιοχών του Νομού Έβρου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και την ανάγκη υποστήριξης των νέων στις περιοχές αυτές, υλοποιεί τη δράση «Κοιτώντας το αύριο» σε συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό The Tipping Point.
Η δράση απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες 50 σχολείων με στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας διαχείρισης κρίσεων, κοινωνικής συμμετοχής, εθελοντισμού, προετοιμασίας και πρόληψης καθώς και την ενδυνάμωση μαθητών και μαθητριών για να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα με περισσότερη αισιοδοξία.
Μέσα από ένα συνδυασμό δραστηριοτήτων και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώνονται σχετικά με τους τρόπους διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών, καθώς και για τη σημασία των μέτρων πρόληψης. Συμμετέχοντας σε live ομαδικές συνεδρίες με ψυχολόγους, περιβαλλοντολόγους, μηχανικούς περιβάλλοντος, καθώς και εθελοντές εξειδικευμένους σε θέματα φυσικών καταστροφών, ενισχύουν τις γνώσεις τους και την ανθεκτικότητά τους. Παράλληλα, ευαισθητοποιούνται για τον ρόλο της κοινότητας στην αντιμετώπιση κρίσεων και ενθαρρύνονται να συμμετέχουν ενεργά στην πρόληψη δύσκολων καταστάσεων, αναδεικνύοντας τη σημασία δεξιοτήτων όπως η προσαρμοστικότητα και η ψυχραιμία.
Η δράση «Κοιτώντας το αύριο» εντάσσεται στο πλαίσιο του πολύπλευρου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς «EQUALL – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων» και υλοποιείται κάτω από τον πυλώνα της Νέας Γενιάς. Το EQUALL εστιάζει σε τέσσερις πυλώνες: την ισότητα των φύλων, τη μέριμνα για τα παιδιά, την υποστήριξη της νέας γενιάς και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι δράσεις του EQUALL στοχεύουν στην εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων, των αποκλεισμών και στερεοτύπων, στην υποστήριξη των ευάλωτων ατόμων, της νέας γενιάς και των παιδιών, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την οικονομική ανεξαρτησία και προσωπική ανάπτυξη.
Περισσότερα στο www.equall.gr