Βίτωλη Μακρακώμης: Υπό έλεγχο η φωτιά μετά από τρεις ώρες προσπαθειών (video)

Τρεις ώρες χρειάστηκε η συντονισμένη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν τελικά υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής έξω από το χωριό Βίτωλη του Δήμου Μακρακώμης.
Η πυρκαγιά ξεκίνησε από πλατφόρμα τρακτέρ που ήταν φορτωμένη με άχυρα, με τον οδηγό να μην έχει αντιληφθεί τη φωτιά στο πίσω μέρος του τρακτέρ με αποτέλεσμα να σκορπά τις φλόγες.
Γρήγορα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις, ενώ παραλίγο να κινδυνεύσουν και τα σπίτια της Βίτωλης.
Μάλιστα, χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία στην εθνική οδό Λαμίας – Καρπενησίου στο ύψος του χωριού.
Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Ωστόσο, η φωτιά κατέστρεψε ένα ολόκληρο ποιμνιοστάσιο αλλά ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύσουν τα ζώα αφού ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και πρόλαβε να σώσει τα ζώα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για τυχόν αναζωπυρώσεις.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις από τον Αντιπεριφεριάρχη Φθιώτιδας, Θανάση Καρακάντζα και τον Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χατζή που βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή:
Για την πυρκαγιά μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας και ο Διοικητής ΠΥ Φθιώτιδας, Ανδρέας Μωράτης: