tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021, 22:14

Λιβανός: Ενισχύσεις de minimis, ύψους 8,5 εκατ. Ευρώ για τους παραγωγούς ροδάκινων

Ενισχύσεις de minimis, ύψους 8,5 εκατ. Ευρώ για τους παραγωγούς ροδάκινων
Βίκυ ΚαραβέληΒίκυ Καραβέλη

Ενισχύσεις de minimis, ύψους 8,5 εκατ. Ευρώ για τους παραγωγούς ροδάκινων ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, από τα Γιαννιτσά.

Ο ΥΠΑΑΤ, συνοδευόμενος από τον Γ. Γ. κ Γιώργο Στρατάκο και τον Υπηρεσιακό Γραμματέα κ. Δημήτρη Τσαγκαλίδη, ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας από το εργοστάσιο τυποποίησης Ροδιού «ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ», μία επιχείρηση της οποίας το 90% της παραγωγής εξάγεται σε 18 χώρες στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Ο κ. Λιβανός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, και επισήμανε ότι αυτού του είδους οι καθετοποιημένες μονάδες αποτελούν το μέλλον της παραγωγής.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση καλλιεργεί 1000 στρέμματα με ροδιές και συνεργάζεται με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι, μέσω της Συμβολαιακής Γεωργίας, καλλιεργούν 8000 στρέμματα με ροδιές.

Στη συνέχεια, ο κ. Λιβανός επισκέφτηκε το Δημαρχείο των Γιαννιτσών, όπου ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στάμκος τον ενημέρωσε για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

ypaat periodeiaΌπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γιαννιτσών, πρέπει να δοθούν περαιτέρω κίνητρα, ώστε να δημιουργηθούν ομάδες παραγωγών.

Ακολούθως, ο κ. Λιβανός προήδρευσε σε διαδοχικές (λόγω των μέτρων για την πανδημία) συσκέψεις συνεταιριστικών οργανώσεων στο Δημαρχείο των Γιαννιτσών.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιριστικών οργανώσεων του έθεσαν θέματα που έχουν σχέση με τα αρδευτικά έργα, τις ενισχύσεις λόγω Covid-19 και το πρόβλημα με τις τιμές στο βαμβάκι.

Αμέσως μετά, ο ΥΠΑΑΤ προήδρευσε συσκέψεως με εκπροσώπους αγροτών που ασχολούνται με δενδρώδεις καλλιέργειες, οι οποίοι του έθεσαν θέματα που αφορούν τους εργάτες γης, την ανεξέλεγκτη διακίνηση προϊόντων και το ζήτημα των ελληνοποιήσεων.

Ο κ. Λιβανός επισήμανε την ανάγκη ανασύστασης του συνεταιριστικού κινήματος. «Πρέπει να πείσετε ότι τα άσχημα του παρελθόντος έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Θέλουμε να στηρίξουμε το συνεταιριστικό κίνημα. Αυτό είναι το μοντέλο που προχωράει διεθνώς. Αν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε», είπε ο ΥΠΑΑΤ στους συνεταιριστές. Τους θύμισε, δε, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε ουσιαστικά φορολογικά κίνητρα για να ενισχύσει τους συνεταιρισμούς και τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις για πρόσθετα μέτρα.

ypaat periodeia2Σε δηλώσεις του προς την ΕΡΤ3 για την επίσκεψή του στην Πέλλα, ο κ. Λιβανός είπε τα εξής :

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι τους ιστορικούς τόπους, τους ιστορικούς νομούς της Πέλλας και της Ημαθίας. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας, την περιοδεία μας εδώ στην ιστορική Μακεδονία μας από μία εξαιρετική ελληνική εταιρεία, που τα τελευταία χρόνια θριαμβεύει από την «ΡΟΔΙ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ», μια κατά βάση εξαγωγική εταιρεία περίπου στο 90% της παραγωγής, μια εταιρεία που δίνει δουλειά σε συμπολίτες μας, που βασίζεται πάνω σε ένα ελληνικό θρεπτικό σούπερ προϊόν.

Mε την επίσκεψή μας αυτή θέλουμε να συμβολίσουμε πως με σωστή μελέτη, με σωστές προοπτικές μπορούμε να κάνουμε θαύματα στην ελληνική γεωργία και να προωθήσουμε την ελληνική διατροφή απ΄ άκρου εις άκρον σε όλη τη γη

Σε ό,τι αφορά τους εργάτες γης, την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίσαμε στη Βουλή των Ελλήνων το πλαίσιο μέσα από το οποίο μπορούν πλέον να έρθουν στη χώρα μας εργάτες από ξένες χώρες από τρίτες χώρες για να δουλέψουν, να βοηθήσουν στη συγκομιδή στις αγροτικές δουλειές.

Η σκέψη μας ξεκίνησε από τον Ιανουάριο Μετά από συστηματική συνεργασία με τέσσερα ακόμα συναρμόδια υπουργεία για να καλύψουμε διάφορα ζητήματα που είχαν ανακύψει, κυρίως λόγω του covid, καταλήξαμε στη δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, με όλα τα δεδομένα τόσο για τους εισαγόμενους εργάτες γης, όσο και για τους αγρότες οι οποίοι τους καλούν εδώ, ώστε να μπορούμε να διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας υγείας, που είναι πρωτεύουσας σημασίας για όλους μας.

Ειδικά για τα σπαράγγια που έχετε και εδώ στην περιοχή σας υπάρχουν ειδικές συνθήκες γιατί δεν έχουμε προλάβει να σηκώσουμε ακόμα την πλατφόρμα. Θα υπάρξει όμως και για τους παραγωγούς σπαραγγιών, η ίδια δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εργατικά χέρια.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις, το υπουργείο και η κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε όλους τους έλληνες παραγωγούς. Με τα περιορισμένα συγκεκριμένα περιορισμένα δημοσιονομικά μας αποθέματα -παρ΄ όλη την αξιόπιστη οικονομική πολιτική που έχουμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και μας επιτρέπει να δανειζόμαστε πολύ φθηνά- προσπαθούμε να στηρίξουμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις που πλήττονται είτε από καταστροφές, είτε από τον covid.

Στην προκειμένη περίπτωση εδώ στην περιοχή σας είμαστε περήφανοι που έχουμε τις δενδρώδεις καλλιέργειες και κυρίως τα ροδάκινα που είχαν πληγεί την προηγούμενη χρονιά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω και σε σας και στους συμπολίτες μας εδώ και στους παραγωγούς ότι υπογράψαμε μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη το πρόγραμμα de minimis, τη βοήθεια de minimis, στα 8,5 εκατομμύρια ανέρχεται η βοήθεια αυτή για τα ροδάκινα της περιοχής. Εκεί που μπορούμε στηρίζουμε. Δημιουργούμε τις συνθήκες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να στηρίξουμε όλους εκείνους οι οποίοι επλήγησαν είτε από φυσικές καταστροφές, είτε βεβαίως από τη λαίλαπα η οποία μαστίζει τον τόπο μας και τον κόσμο όλο».

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Περιφέρεια Στερεάς: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την προστασία και ανάδειξη της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Αγίου Λεωνίδη Κλαυσίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12/05/2025, 19:09 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Περιφέρεια Στερεάς: Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την προστασία και ανάδειξη της παλαιοχριστιανικής Βασιλικής Αγίου Λεωνίδη Κλαυσίου

Η Γιορτή των Χρωμάτων ταξιδεύει στην Ερέτρια στις 8 Ιουνίου
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12/05/2025, 18:16 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Γιορτή των Χρωμάτων ταξιδεύει στην Ερέτρια στις 8 Ιουνίου

Χορευτικό Φεστιβάλ για τη Γιορτή της Μητέρας από τον Σύλλογο Γυναικών Αρκίτσας «Η Εστία» στην Αρκίτσα του Δήμου Λοκρών
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12/05/2025, 17:24 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Χορευτικό Φεστιβάλ για τη Γιορτή της Μητέρας από τον Σύλλογο Γυναικών Αρκίτσας «Η Εστία» στην Αρκίτσα του Δήμου Λοκρών

Λαμία: Ρεκόρ συμμετοχών, υψηλό θέαμα και ενίσχυση του Αθλητικού Τουρισμού στο 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12/05/2025, 16:34 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Λαμία: Ρεκόρ συμμετοχών, υψηλό θέαμα και ενίσχυση του Αθλητικού Τουρισμού στο 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής

Διπλή παρουσία του Δήμου Καρπενησίου στην Αθήνα
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12/05/2025, 15:51 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διπλή παρουσία του Δήμου Καρπενησίου στην Αθήνα

Έναρξη εγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12/05/2025, 13:38 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη εγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαμιέων

Απελευθέρωση ορεινής πέρδικας για την ενίσχυση της άγριας πανίδας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λαμίας (ΦΩΤΟ)
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12/05/2025, 13:23 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Απελευθέρωση ορεινής πέρδικας για την ενίσχυση της άγριας πανίδας από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λαμίας (ΦΩΤΟ)

Συναυλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στην Αταλάντη Δήμου Λοκρών (φωτο)
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
12/05/2025, 12:57 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συναυλία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αλίμου στην Αταλάντη Δήμου Λοκρών (φωτο)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2025 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR