Καθαρά Δευτέρα εν μέσω lockdown – Αυξημένη η κίνηση στα σούπερ μάρκετ (video)

Μια μέρα όπως όλες οι άλλες θα είναι η Καθαρά Δευτέρα φέτος, καθώς θα ισχύσουν όλοι οι αυστηροί περιορισμοί, στο πλαίσιο της καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.
Ωστόσο τα πάρκα θα παραμείνουν ανοιχτά και θα μπορούν να τα επισκεφτούν οι κάτοικοι των οικείων δήμων -αφού απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις-με αποστολή SMS και κωδικό 6.
Το πέταγμα του χαρταετού επιτρέπεται όπως διευκρινίστηκε οι λοιμωξιολόγοι εφιστούν ωστόσο την προσοχή λέγοντας πως πρέπει να αποφευχθούν οι συνωστισμοί στα πάρκα, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Μάλιστα οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. αναμένεται να εντατικοποιηθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις εκτός δήμου και νομού κατοικίας.
Στο σαλόνι του σπιτιού τους θα κάνουν λοιπόν κούλουμα οι Έλληνες φέτος, αφού τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.
Κι επειδή Καθαρή Δευτέρα χωρίς μεζεδάκια δε γίνεται, οι πολίτες προετοιμάζονται πυρετωδώς και το Σάββατο ξεχύθηκαν στην αγορά για να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα.
Η κίνηση στα σουπερ μάρκετ ήταν αυξημένη και όπως δήλωσαν στην κάμερα του Star τα καλαμαρια, οι γαρίδες, ο χαλβάς , ο ταραμάς και άλλα παραδοσιακά εδέσματα δεν θα λείπουν από το τραπέζι.