Γέμισαν τα νοσοκομεία στην Αθήνα. Στέλνουν κόσμο στη Χαλκίδα

Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας μεταφέρει την πίεση που δέχεται στην Αθήνα από περιστατικά covid το Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας να αυξήσει τις κλίνες του στην κλινική covid από 60 στις 90 για να διοχετεύονται εκεί μόνο περιστατικά από Αθήνα.
Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι για να βρεθούν τα 30 επιπλέον κρεβάτια θα πρέπει να φύγει κόσμος που νοσηλεύεται σε άλλες κλινικές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Υπουργείο δίνει την οδηγία αυτός ο κόσμος, που θα επιλεγεί να φύγει από το δημόσιο νοσοκομείο για να αδειάσουν τα κρεβάτια, να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο.
Σήμερα, ήταν να μεταφερθούν από το Λαϊκό 10 ασθενείς με covid στη Χαλκίδα, αλλά η διακομιδή τους ακυρώθηκε γιατί αντέδρασαν οι συγγενείς τους. Αρχικά, εξοργίστηκαν γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν τόπο και να μεταφερθούν στην επαρχία και επίσης γιατί δεν τους εξασφαλίζεται ο τρόπος μεταφορά τους.