Έκλεισαν το δρόμο οι πρόσφυγες στην Ριτσώνα. Θέλουν να φύγουν για το εξωτερικό

Για ώρες διαμαρτυρήθηκαν σήμερα έξω από το Κέντρο Υποδοχής της Ριτσώνας πρόσφυγες διεκδικώντας από την κυβέρνηση τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
Άνδρες, κυρίως, Αφγανικής καταγωγής έκλειναν ανά χρονικά διαστήματα το δρόμο και την πύλη του κέντρου γιατί διαβλέπουν μία καθυστέρηση ως προς την έναρξη των διαδικασιών για να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες, να ετοιμαστούν τα έγγραφά τους και να φύγουν για το εξωτερικό.
Στους περισσότερους απ’ αυτούς η πρώτη συνέντευξη ξεκινά το 2022 ή το 2023 και στη συνέχεια, αν εγκριθούν, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τα έγγραφά τους.
Οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί σε σχέση με άλλες εθνικότητες, όπως των Σύριων και των Κούρδων, οι οποίοι έχουν ετοιμαστεί και ήδη φεύγουν για τις ξένες χώρες που επιθυμούν. Μετά και τη σημερινή διαμαρτυρία τους αποφασίστηκε αύριο αντιπροσωπεία τους να βρεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο στην Αθήνα και να ξεκινήσει ένας διάλογος με στελέχη του Υπουργείου.