tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
tvstar.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • STARSPORTS.GR
  • STAR FORUM
Facebook
Instagram
Threads
Youtube
Dailymotion
LinkedIn
No Result
View All Result
tvstar.gr
No Result
View All Result
  • LIVE TV
  • STAR FM
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
TRENDS
  • ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020, 15:09

Φ. Γεννηματά: Ο νέος Πτωχευτικός Νόμος έχει υπαγορευτεί από τις τράπεζες και τα funds

fofi gennhmata gia xrush augh
NewsroomNewsroom

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3 ενώ έστρεψε τα πυρά της και προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο επανέλαβε ότι είναι ο καλύτερος χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάλιστα είπε πως, ενώ είναι ανοιχτά κρίσιμα θέμα (προκλητικότητα Ερντογάν, έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και το πτωχευτικό και το συνολικότερο πρόβλημα της οικονομία), «ο κ. Τσίπρας επέλεξε να κάνει πρόταση μομφής σε έναν μεμονωμένο υπουργό». Και πρόσθεσε: «Είναι σαν να λέει ότι όλα τα άλλα μία χαρά πάνε, ότι έχει την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης και η υπόλοιπη κυβέρνησή του. Επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας ότι είναι ο καλύτερος χορηγός του κ. Μητσοτάκη, αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρει».

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Εκτεταμένες ήταν οι επικρίσεις της κ. Γεννηματά για τον νέο Πτωχευτικό Νόμο ισχυριζόμενη ότι είναι φανερό ότι έχει υπαγορευτεί από τις τράπεζες και τα funds και πως ο πρωθυπουργός δίνει τη χαριστική βολή στους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση και την πανδημία. «Είχαμε ζητήσει διακομματική επιτροπή να ακούσουμε ειδικούς, επειδή είναι σύνθετο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, που λόγω κορονοϊού διογκώνεται ώστε να καταλήξουμε σε μία βιώσιμη λύση από κοινού τα πολιτικά κόμματα. Το δέχτηκαν όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκινήσαμε κοινωνικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς όμως δυστυχώς ήρθε η κυβέρνηση και νομοθέτησε αυτές τις ρυθμίσεις που τις θεωρώ απολύτως άδικες», ανέφερε ενώ υπερασπίστηκε τον νόμο 3869, τον νόμο του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, που έδωσε πραγματική προστασία στην α’ κατοικία σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. «Ένα νόμο που δεν ψήφισε καν ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία κατήργησαν και άνοιξαν το δρόμο στους πλειστηριασμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης απέφυγαν σε όλη αυτή τη συζήτηση να πουν ότι επρόκειτο για νόμο ΠΑΣΟΚ, για να μην αναδειχθεί ότι επί τόσα χρόνια μόνο το ΠΑΣΟΚ στήριξε τους ανθρώπους να σώσουν τα σπίτια τους στα χρόνια της κρίσης», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά και υποστήριξε πως αποδεικνύεται «πόσο μεθοδευμένη και από τους δύο είναι η επίθεση σε βάρος του ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με την αντιμετώπιση της ρητορικής προκλητικότητας του Ταγίπ Ερντογάν, η Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη πως συνεχίζει να αντιμετωπίζει την Τουρκία πάνω σε μία πεπατημένη των προηγούμενων ετών. «Περιορίστηκε να ζητάει μόνο μια σκληρή απόφαση της ΕΕ, χωρίς να θέτει το συνολικό πρόβλημα στη συζήτηση στο επίπεδο της ΕΕ και τελικά δεν κατάφερε να την πάρει την απόφαση αυτή. Ανέχθηκε το διπλό παιχνίδι της Γερμανίας, που πατάει σε δύο βάρκες. Δεν είναι εύκολο να επιβάλει κανείς στη Γερμανία μία άλλη πολιτική. Είναι όμως σημαντικό να αποφασίσει η Ελλάδα πώς θα αντιμετωπίζει την Τουρκία και να χτίσει και να δυναμώσει τις συμμαχίες της και στο εσωτερικό της ΕΕ και πέρα από αυτήν», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Υπογράμμισε επίσης ότι «ο κ. Ερντογάν, όχι απλώς επιτίθεται ακόμα και στον κ. Μακρόν, αλλά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία, ενισχύει το θρησκευτικό φανατισμό. Όλα αυτά η Ευρώπη τα έχει απαντήσει, τα έχει απορρίψει. Έχουμε επιλέξει έναν άλλον τρόπο ζωής. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει κλείσει την πόρτα στη μισαλλοδοξία και στο θρησκευτικό φανατισμό. Και σε καμιά περίπτωση, ως αντίδραση στη συμπεριφορά του Ερντογάν, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω από αυτές τις αρχές, από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Και γι’ αυτό πρέπει να αφυπνιστεί άμεσα η Ευρώπη και να προχωρήσει σε μία νέα σχέση με την Τουρκία».

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής η στάση του ΚΙΝΑΛ και η προσωπική της θέση βοηθάει τη χώρα καθώς έχει εξηγήσει πολλές φορές ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι «όταν βγαίνω και λέω ότι θα πρέπει διπλωματικά και επιχειρησιακά να μην επιτρέψουμε στον Ερντογάν να περάσει μέσα από τα 12 ν.μ. είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του κ. Μητσοτάκη την ώρα που διαπραγματεύεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αλλά φαίνεται ότι, δυστυχώς, δεν το αντιλαμβάνεται».

Τέλος η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η αποφυγή θερμού επεισοδίου δεν μπορεί να στηρίζεται σε διαρκείς υποχωρήσεις και να επαφίεται στις ορέξεις τελικά του κ. Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ακολουθήστε το tvstar.gr στο Google News και μείνετε
    συντονισμένοι σε όλα τα τελευταία νέα!
  • Δείτε το ζωντανό πρόγραμμα του STAR Κεντρικής Ελλάδας
    μέσα από το digitalstar.gr
  • Facebook
  • X / Twitter
  • Messenger
  • Viber
  • Pocket
  • Email
  • Εκτύπωση
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ρέθυμνο: Ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ πούλησε αλκοόλ σε ανήλικους – 16χρονη μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025, 19:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ πούλησε αλκοόλ σε ανήλικους – 16χρονη μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας

Κοινωνικός τουρισμός 2025: Παράταση για τις αιτήσεις μέχρι και αύριο 15 Μαΐου
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025, 18:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Κοινωνικός τουρισμός 2025: Παράταση για τις αιτήσεις μέχρι και αύριο 15 Μαΐου

Εξέδιδαν 28χρονη Κολομβιανή σε οίκο ανοχής στη Θεσσαλονίκη παρά τη θέλησή της
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025, 18:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Εξέδιδαν 28χρονη Κολομβιανή σε οίκο ανοχής στη Θεσσαλονίκη παρά τη θέλησή της

Ταξί: Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025, 17:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Ταξί: Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε θαμώνες καταστήματος στο κέντρο του Βόλου
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025, 17:00 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε θαμώνες καταστήματος στο κέντρο του Βόλου

Hellenic Train- ΟΣΕ: Καθυστερήσεις και μεταβολές δρομολογίων λόγω τεχνικών εργασιών
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025, 16:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Hellenic Train- ΟΣΕ: Καθυστερήσεις και μεταβολές δρομολογίων λόγω τεχνικών εργασιών

Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης – Εξωσχολικοί ξυλοκόπησαν πέντε άτομα
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025, 16:01 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης – Εξωσχολικοί ξυλοκόπησαν πέντε άτομα

ΙΕΛΚΑ: Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες στα σούπερ μάρκετ – Πρώτο κριτήριο για τις αγορές τροφίμων είναι η τιμή
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ
14/05/2025, 15:30 | ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

ΙΕΛΚΑ: Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες στα σούπερ μάρκετ – Πρώτο κριτήριο για τις αγορές τροφίμων είναι η τιμή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρεπορτάζ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Mobile Application
Κατέβασε τώρα την εφαρμογή του STAR Κεντρικής Ελλάδας σε iOS ή Android κινητό τηλέφωνο!
Star Κεντρικής Ελλάδας - Google Play
Star Κεντρικής Ελλάδας - App Store
Μέλος ΕΕΤΕΠ
Πιστοποίηση ISO 9001:2015 - STAR ΑΕ
  • STAR ΑΕ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
  • ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • TVSTAR.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR

STAR Κεντρικής Ελλάδας
4ο χλμ Λαμίας – Αθηνών
35100, Λαμία

Τηλεφωνικό Κέντρο:
+30.2231046725
star@lamiastar.gr

Η επιχείρηση STAR A.E. ως δικαιούχος του ισοτόπου tvstar.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
© 2025 - STAR Κεντρικής Ελλάδας
Designed by VP · Developed by ITBox
Τοπικά νέα
  • ΤΟΠΙΚΑ ΡΟΗ
  • ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • ΒΟΙΩΤΙΑ
  • ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
  • ΦΩΚΙΔΑ
  • ΕΥΒΟΙΑ
  • ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΛΑΜΙΑ
  • ΛΙΒΑΔΕΙΑ
  • ΘΗΒΑ
  • ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
  • ΧΑΛΚΙΔΑ
Ενημέρωση
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΝΘΕΤΑ
  • BLOGS
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ένθετα
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • LIFE STYLE
  • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΜΟΥΣΙΚΗ
STAR Κεντρικής
Ελλάδας
  • STAR TV
  • STAR FM
  • WEB TV
  • WEB RADIO
  • TVSTAR.GR
  • STARFM971.GR
  • STARSPORTS.GR
  • DIGITALSTAR.GR
  • STARPRODUCTION.GR
  • STARFORUM.GR