Σε πλειστηριασμό αύριο η “Πετζετάκις”. Αγωνία για τους εργαζόμενους σε Εύβοια και Βοιωτία

Κορυφώνεται αύριο η αγωνία των πρώην εργαζομένων της εταιρείας «Πετζετάκις» καθώς το εργοστάσιο μπαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.
‘Ενας κολοσσός που από το 1960 κατέγραφε σημαντική αναπτυξιακή πορεία με τα προϊόντα του να γίνονται παγκοσμίως γνωστά. Η επιτυχία της εταιρείας στηριζόταν στην πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής εύκαμπτων πλαστικών σωλήνων ενισχυμένων με σπειροειδές PVC.
Το θρίλερ της κατάρρευσης της άρχισε από την πρώτη δεκαετία του 2000. Επισήμως, η «Πετζετάκις» τέθηκε σε κατάσταση πτώχευσης στα μέσα Δεκεμβρίου του 2015, ενώ από το 2013 είχε πάρει τον δρόμο του πλειστηριασμού. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις με ποσό πώλησης τα 15εκ.ευρώ, κανένας όμως δεν τελεσφόρησε.
Αύριο αναμένεται να γίνει ξανά -αυτή τη φορά ηλεκτρονικά- έτσι ώστε μέσω του νέου επενδυτή να γίνει αξιοποίηση του χώρου και της περιουσίας. Στο εργοστάσιο δούλευαν περίπου 270 άτομα από Εύβοια και Βοιωτία. Υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες στα ένσημα και στα χρήματα των αποζημειώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητή περιουσία του ήδη αγοράζεται, ενώ αύριο θα δημοπρατηθούν τα 250 στρέμματα εκ των οποίων τα 50 είναι στεγασμένος χώρος. Το ποσό πώλησης έπεσε στα 12εκ.ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος για την αγορά.