Από την Αμερική μέχρι την Κίνα η είδηση της «εξόδου» Κουφοντίνα από την φυλακή
Στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται η 48ωρη άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τα διεθνή Μέσα να κάνουν λόγο για απόφαση που προκάλεσε οργή στην κοινωνία, αλλά και στο πολιτικό σύστημα.
Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης και προακτορεία από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα, αναφέρονται σε έναν «φονιά» που επί τριάντα χρόνια αποτελούσε τον πιο επικίνδυνο τρομοκράτη στην Ελλάδα και ο οποίος έχει καταδικαστεί για δολοφονίες Αμερικανών, Βρετανών, Ελλήνων και Τούρκων πολιτών.
Η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» αναφέρει ότι η άδεια που έλαβε ο Κουφοντίνας προκαλεί οργή στον πολιτικό κόσμο της χώρας, ενώ στέκεται και στο γεγονός ότι ο καταδικασθείς έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και συνθήματα, από ομάδα ανθρώπων που τον περίμενε έξω από τις φυλακές.
Στο ίδιο πλαίσιο και το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, στο οποίο γίνεται αναφορά στα θύματα του Δημήτρη Κουφοντίνα και στο σάλο που έχει προκληθεί στην ελληνική κοινωνία. «Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής ομάδας που ευθύνεται για τις περισσότερες δολοφονίες στην Ελλάδα , έλαβε άδεια από την φυλακή αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.
Η είδηση απασχόλησε και τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ολλανδία, με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS να αναφέρεται στο «περίεργο γεγονός», όπως το χαρακτηρίζει, της χορήγησης άδειας σε έναν τρομοκράτη. «Η άδεια που λαμβάνει τώρα το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη προκαλεί σοβαρή κριτική, καθώς το 2013 ένα άλλο μέλος της ίδιας οργάνωσης (εννοεί τον Χριστόδουλο Ξηρό) είχε λάβει άδεια, αλλά δεν επέστρεψε στην φυλακή.
Η βρετανική εφημερίδα «Times», στο σχετικό της δημοσίευμα, αναφέρεται στην δολοφονία του Στίβεν Σόντερς, ταξίαρχου και στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα.
Ακόμα και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας αναφέρεται στην χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με το πρακτορείο «Xinhua» να αναφέρεται διεξοδικά στα θύματα της οργάνωσης, αλλά και στην δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν το 1992.
protothema