Συνελήφθη η αναπληρώτρια υποθηκοφύλακας Άμφισσας. Τι καταγγέλλει η δημοτική αρχή Δελφών
Στο κρατητήριο του Α.Τ. Άμφισσας οδηγήθηκε σήμερα η Συμβολαιογράφος και αναπληρώτρια Υποθηκοφύλακας Άμφισσας, κ. Χρυσάνθη Αβραμίκου – Κουτρολίκου, μετά από μήνυση υπαλλήλου της.
Σύμφωνα με την δημοτική αρχή, η συγκεκριμένη εξέλιξη,είναι αποτέλεσμα της υποχρεωτικής ανάθεσης καθηκόντων αναπληρώτριας Υποθηκοφύλακα Άμφισσας στη Συμβολαιογράφο, καθώς η θέση έχει μείνει κενή εδώ και χρόνια. Για ακρότητες κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Δελφων και επισημαίνει ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί Συμβολαιογράφοι ανά την Ελλάδα, οι οποίοι παρά τη θέλησή τους, αναγκάζονται να αναλάβουν καθήκοντα Υποθηκοφύλακα και μαζί με τα Υποθηκοφυλακεία «φορτώνονται» υποχρεωτικά και το προσωπικό τους.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
ΝΤΡΟΠΗ – ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΑΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Στο κρατητήριο του Α.Τ. Άμφισσας οδηγήθηκε σήμερα η Συμβολαιογράφος και αναπληρώτρια Υποθηκοφύλακας Άμφισσας, κ. Χρυσάνθη Αβραμίκου – Κουτρολίκου, μετά από μήνυση υπαλλήλου της.
Η υπόθεση, που έχει πλέον οδηγηθεί σε απόλυτες ακρότητες, έχει προκύψει στην ουσία της από την υποχρεωτική ανάθεση καθηκόντων αναπληρώτριας Υποθηκοφύλακα Άμφισσας στη Συμβολαιογράφο, καθώς η θέση έχει μείνει κενή εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με ανθρώπους από το χώρο της Δικαιοσύνης, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί Συμβολαιογράφοι ανά την Ελλάδα, οι οποίοι παρά τη θέλησή τους, αναγκάζονται να αναλάβουν καθήκοντα Υποθηκοφύλακα και μαζί με τα Υποθηκοφυλακεία «φορτώνονται» υποχρεωτικά και το προσωπικό τους.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, κατά τις οποίες ο Συμβολαιογράφος (ελεύθερος επαγγελματίας κατά τα λοιπά) αναγκάζεται να αναλάβει Υποθηκοφυλακεία με μισθολογικό βάρος έως και 5.000 ευρώ μηνιαίως με έσοδα λιγότερα των 1.000 ευρώ.
Φυσικό αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι οι συγκεκριμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες που ούτως ή άλλως δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα έξοδα του δικού τους γραφείου, να επιβαρύνονται υποχρεωτικά (υπέρ του κράτους!) με δαπάνες 20.000 έως 40.000 ευρώ ετησίως, οδηγώντας τους στην απόλυτη οικονομική καταστροφή και στις ποινικές διώξεις (για μη καταβολή μισθών, εργοδοτικών εισφορών κ.λπ.).
Η απόλυτη αυτή ιστορία τρέλας αφήνει μέχρι στιγμής παγερά αδιάφορο το Υπουργείο Δικαιοσύνης, που αν και από πολλών μηνών έχει εξαγγείλει τη μετατροπή τέτοιου είδους άμισθων Υποθηκοφυλακείων σε έμμισθα (ώστε να αναλάβει το κράτος τις ευθύνες του και τις αρμοδιότητές του), ωστόσο σε καμία ουσιαστική κίνηση δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα.