Το Σύνταγμα δεν καταργείται με ένα νόμο
«Εκτός από την προσπάθεια άλωσης του κράτους βλέπουμε συνεχείς απόπειρες -με ένα άρθρο, ένα νόμο- να καταργήσουν όχι το μνημόνιο, αλλά το Σύνταγμα της χώρας» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου,
μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα μετά και το θόρυβο που προκάλεσε η συζήτηση για παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των Δικαστικών Λειτουργών.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε να απαντήσουν οι κυβερνώντες στο ερώτημα, εάν σέβονται το Σύνταγμα, στο οποίοι ορκίζονται στη Βουλή, καθώς βάσει του άρθρου 88 παρ. 5 το όριο ηλικίας για την αποχώρηση των Δικαστικών Λειτουργών υποχρεωτικά από την υπηρεσία είναι προσδιορισμένο και συνεπώς οποιαδήποτε μεταβολή σε αυτό είναι αδιανόητη. Αντίστοιχη απόπειρα κατάργησης του Συντάγματος επιχειρήθηκε, όπως είπε, και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν σέβονται ούτε τη θεμελιώδη αρχή του κράτους δικαίου, αυτή της διάκρισης των εξουσιών.
Ο βουλευτής απαντώντας στη συνέχεια στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών σχολίασε, ότι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει καθημερινά ο επιχειρηματικός και όχι μόνο κόσμος, ο οποίος πλήττεται από τα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας: «Οι υποχρεώσεις που έρχονται δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν, το πρόγραμμα της κυβέρνησης και οι κρατικές δαπάνες που απαιτούν τέτοιους φόρους «στραγγαλίζουν» την οικονομία. Μικρά μαγαζιά και καφενεία σε ορεινά χωριά θα κλείσουν, γιατί η υπαγωγή τους στο ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΑΕΕ θα υπερδιπλασιάσει τις εισφορές τους. Τα προβλήματα θα διογκωθούν και η κυβέρνηση θα διαφύγει δια των εκλογών».
Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας, ότι δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρά μόνο για το πως θα συντηρήσουν τους εκλεκτούς τους δημοσίους υπαλλήλους, τους μετακλητούς και διευθυντές που διορίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας αυξήσεις 150 εκ. ευρώ, υπενθυμίζοντας παράλληλα, την ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού για περισσότερους από 27.000 διορισμούς στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ .
Όσον αφορά στη συζήτηση για τα «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα και ΜΜΕ ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι θα ήταν σκόπιμο να εξετάσουν τις περιπτώσεις με τα «θαλασσοδάνεια» στις κατασκευαστικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα και το πώς έπαιρνε δάνεια ο κ. Καλογρίτσας ή το πότε θα πληρωθούν τα δεκάδες δισεκατομμύρια τα οποία χάθηκαν από τις τράπεζες με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.