Στην τελική ευθεία το Πιάτο της Εύβοιας
Ολοκληρώθηκε ο 1ος ημιτελικός γύρος, για την ανάδειξη των Καλύτερων Πιάτων από τις συνταγές της Νότιας Εύβοιας, με εξαιρετικά προσεγμένα και πρωτότυπα παραδοσιακά πιάτα της περιοχής.
Μέσα από την πολύ δύσκολη διαδικασία επιλογής και με ελάχιστη διαφορά στην βαθμολογία των κριτών, οι πρώτες συνταγές που διακρίθηκαν και θα διαγωνιστούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, ήταν οι ακόλουθες.
Κατηγορία φαγητού Στυλιανού Μελίνα (Κουρκουμπίνες 4 εποχές), Εστιατόριο ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (Τραχανάς Βελουτέ με καπνιστό χοιρινό), Hotel ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Ψαρόσουπα της Αναστασίας), Οινομαγειρείο – Ψησταριά ΜΕΛΙΣΣΑ (Λαπάθα Γιαλαντζή), Εστιατόριο ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ (Γκογκλιζές με Πασπάλα), Ζωγράφου Σεβαστή (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΣ) (Κατσικάκι Καρύστου γεμιστό στη Γάστρα), Ξυπόλητος Δημήτριος (Βουλωτό Αρνάκι ή Κατσικάκι Καρύστου με πατάτες, αρακά, καρότα και τραχανά ξυνό).
Κατηγορία γλυκού Μπάνου Φωτεινή (Μυτζηθροχαλβάς), Ζαχαροπλαστείο SEMIRAMIS (Κιουνεφέ), Στην Ηχώ της Εύβοιας – Ιωάννα Μούτση – (Ραβανί Καρύστου), Hotel ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (Καρυδόπιτα Παραδοσιακή), AEOLIA VILLAS – Βερούχη Μαρία (Καρυστινό Κοπεγχάϊ)
Κατηγορία πρωινού ΓΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Το πρωϊνό της Γιαγιάς), AEOLIA VILLAS (ΒΕΡΟΥΧΗ ΜΑΡΙΑ) (Τραχανόπιτα Γλυκιά), ΓΑΣΠΑΡΗ ΑΝΝΑ (Φλογέρα με κρέμα λεμονιού και σύκο κομπόστα).