STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

ballad arxikiΤι είναι η φάσια/συνδετικός ιστός;

Η φάσια/συνδετικός ιστός, είναι ένα δίκτυο ινών κολλαγόνου το οποίο διαπερνά το σύνολο του σώματος, συνδέει και διαχωρίζει τις διάφορες δομές και όργανα.

Σήμερα το δίκτυο αυτό θεωρείται ως ένα νέο αυτόνομο σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού, με καθοριστικό ρόλο τόσο στην κίνηση όσο και στην γενική υγεία.

ballad1

 Τι είναι το Fascial Fitness;

Το Fascial Fitness είναι μια ολιστική προσέγγιση εκγύμνασης της φάσια/συνδετικού ιστού η οποία βασίζεται πάνω στην έρευνα του Dr. Robert Schleip και της ομάδας του (Ulm University, Γερμανία). Στις μέρες μας ,η εκγύμναση της φάσια/συνδετικού ιστού, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των κλασσικών και των εναλλακτικών προγραμμάτων άσκησης.
Το Fascial Fitness δίνει την επιπλέον πληροφορία που χρειάζεται και λείπει από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης.

ballad2

 Στόχοι και Οφέλη

Το Fascial Fitness παρέχει νέες πληροφορίες στον ιστό που έχουν τα παρακάτω αποτελέσματα:

– Σφριγηλό & τονωμένο σώμα
– Ευλυγισία
– Ευεξία
– Δύναμη
– Αναδόμηση ιστού κολλαγόνου
– Πρόληψη τραυματισμών
– Αύξηση της σωματικής αντίληψης
– Συνολικότητα
– Λεμφική αποσυμφόρηση
– Βελτίωση του μυϊκού τόνου
– Αλτικότητα

Το να νιώθει κανείς άνετα μέσα στο σώμα του, σημαίνει ότι νιώθει άνετα μέσα στο συνδετικό του ιστό-fascia . Το δίκτυο κολλαγόνου , το οποίο ονομάζουμε fascia, θεωρείται σήμερα ως το κυριότερο όργανο αίσθησης του σώματος και είναι υπεύθυνο σε ένα μεγάλο βαθμό για την ευεξία μας.

Εάν διατηρήσουμε τον συνδετικό μας ιστό σε καλή κατάσταση, μπορούμε να παραμείνουμε ευλύγιστοι, πιο εύκαμπτοι και ανάλαφροι σε όλη την διάρκεια της ζωής μας.
Η ενεργοποίηση του ιστού της fascia βελτιώνει την κίνηση μας. Γινόμαστε πιο αλτικοί και ελαστικοί στον βηματισμό μας, με μια αίσθηση ευκολίας και χάρης σε κάθε μας βήμα. Τέλος, επειδή η fascia δίνει σχήμα στο σώμα μας, η εκγύμναση της αυξάνει τον μυϊκό τόνο και συνεισφέρει στην δημιουργία ενός σφριγηλού και τονωμένου σώματος.

ballad3

 Σε Ποιους Απευθύνεται

Γυμναστές,φυσικοθεραπευτές,προπονητές,χειροπράκτες, οστεοπαθητικούς, manual therapists, δασκάλους πολεμικών τεχνών, εκπαιδευτές που ασχολούνται με το σώμα όπως : δάσκαλοι Pilates, Yoga, Gyrotonic, Bodybliss, θεραπευτές Rolfing κ.ά.

 Περιεχόμενα Εισαγωγικού Σεμιναρίου

Θεωρία
Ελαστική αναπήδηση με ικανότητα αποθήκευσης κινητικής ενέργειας
Συνολική και όχι τοπική διάταση των αλυσίδων τάσης
Συνεχής απαλή κίνηση χωρίς τριβή
Η fascia ως το μεγαλύτερο όργανο αίσθησης
Θεμελιώδης ουσία και η δυναμική των υγρών της fascia
Ιδανική τάση και το δίκτυο του σώματος-tensegrity (προτατικό δίκτυο)
Αλλαγές στη φόρτιση, ενυδάτωση και χρόνος τόνωσης
Πως γίνεται ο συνδετικός ιστός δυνατός και ανθεκτικός;
Πως παραμένει ο συνδετικός ιστός εύκαμπτος και ελαστικός καθώς μεγαλώνουμε;
Πρακτική
Μηχανισμοί εκτόξευσης: fascial πηδήματα - αναπηδήσεις
Ελαστική αναπήδηση: φόρτιση με η χωρίς βάρη
Διάταση της fascia: μακριές μυοπεριτονιακές αλυσίδες έναντι τοπικών διατάσεων, ήπιες διατάσεις με αίσθηση λιωσίματος και ενεργά φορτισμένες δυναμικές διατάσεις
Χαλάρωση της fascia: τεχνικές χαλάρωσης με μπάλες και ρολλερς
Αισθητηριακή εκλέπτυνση-refinement, σωματική αντίληψη, ιδιοδεκτική διέγερση

Fascial Fitness Trainer Course
Αφού ολοκληρώσετε το Εισαγωγικό Σεμινάριο μπορείτε να παρακολουθήσετε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Fascial Fitness Trainer Course. Το Fascial Fitness Trainer Course σας παρέχει την πιστοποίηση η οποία σας επιτρέπει να διδάσκετε ασκήσεις Fascial Fitness στους πελάτες σας.

Εισηγήτριες: Αθηνά Βιτώρη - Ντόρα Περδικάρη, Master Trainers

Βιογραφικό Αθηνά Βιτώρη

Η Αθηνά Βιτώρη βρίσκεται στο χώρο της υγείας και της άσκησης πάνω από είκοσι χρόνια. Από το 2001 διατηρεί το Studio Soma, ένας χώρος που εξειδικεύεται στην εκγύμναση την αξιολόγηση και εξισορρόπηση του ανθρώπινου σώματος. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια η Αθηνά διδάσκει και οργανώνει σεμινάρια με εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Αθηνά το 1996 αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο και πήρε Bs στην διοίκηση επιχειρήσεων.
Το 1997 αποφοίτησε απο την σχολή GR.A.F.T.S (Greek aerobic and fitness training School.
To 1999 έφυγε για τον Καναδά όπου και παρέμεινε για ένα χρόνο και πιστοποιήθηκε από την Stott Pilates (full certification).
Το 2000 πήρε την αντιπροσωπία της Stott Pilates στην Αθήνα και πιστοποίησε πάνω από εκατό γυμναστές σε Αθήνα, Κύπρο και Τουρκία.
Από το 2000-2005 εκπαιδεύτηκε στο Manual Muscle Testing στο Toronto του Καναδά από τον Scott Forhan με τον οποίο συνέχισε να συνεργάζεται μέχρι το 2010. Οργάνωσε σεμινάρια και δίδαξε δίπλα στον Scott την τεχνική Manual Muscle Testing για πάνω από πέντε χρόνια.
Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Σωματοψυχοπαιδαγωγικη όπου και ολοκλήρωσε λαμβάνοντας πανεπιστημιακό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Pesoa της Πορτογαλίας.
Το 2012 ξεκίνησε σπουδές στη φυσικοθεραπεία για δυο χρόνια την ίδια εποχή έφευγε στην Γαλλία όπου παρακολούθησε την σχολή Fascia Therapy Danis Bois Method (Point a Pui France) τις οποίες και ολοκλήρωσε το 2014 και πιστοποιήθηκε ως Fascia Therapist από την σχολή.
Το 2014 εκπαιδεύτηκε από τον Robert Schliep και την Divo Muller στην μέθοδο Fascial Fitness και μαζί με την συνεργάτη της Ντόρα Περδικάρη ξεκίνησαν να οργανώνουν σεμινάρια Fascial Fitness για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το 2017 ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους στο Fascial Fitness σαν Master Trainer στο Fascial Fitness. Είναι Regional Leader της μεθόδου για την Ελλάδα με δικαίωμα να διδάσκουν σεμινάρια.
Η Αθηνά θεωρεί ότι η εξέλιξη και η γνώση είναι μια συνεχής πορεία και αυτή την στιγμή σπουδάζει στη σχολή οστεοπαθητικής της Γερμανίας (Osteopathie Schule Deutschand).

 Βιογραφικό Ντόρα Περδικάρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και από την ηλικία των τεσσάρων ετών μαθήτευσε στην σχολή Ματέϋ χορό και μουσικοκινητική αγωγή ORF. Είναι πτυχιούχος ΒA Major in Dance από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας και διπλωματούχος διδασκαλίας χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Δέσποινας Γρηγοριάδου. Απέκτησε μεταπτυχιακό από το κέντρο κίνησης και χορού Laban, Goldsmith’s College London, με εξειδίκευση στην κινησιολογία, χορογραφία και αυτοσχεδιασμό. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και κίνησης στην Ευρώπη και στην Αμερική : Kinetic Awareness, Alexander technique, Body Mind Centering, Spineworks, Ball therapy, Dance therapy, Reiki, improvisation κλπ. Στην Νέα Υόρκη είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει κοντά στον Erick Hawkins και την L. Dlugosevski. Έχει διδάξει χορό, κίνηση και αυτοσχεδιασμό για πολλά χρόνια σε παιδιά και ενήλικες. Υπήρξε μέλος της θεατρικής ομάδος Χορίκιος, καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργος Γαλάντης, η οποία ερευνά έμπρακτα και θεωρητικά μια νέα προσέγγιση της θεατρικής πράξης μέσω της κίνησης και της σωματικής έκφρασης, θέατρο χωρίς λόγια.
Είναι πτυχιούχος της μεθόδου Pilates, Illium Center of Light της J. Colebourne και είναι από της πρώτες καθηγήτριες Pilates στην Ελλάδα έχοντας διδάξει την μέθοδο πάνω από μια δεκαετία στο Illium Center. Έχει μαθητεύσει ορθοσωμική με την Κα Λένα Τριφωνοπούλου. Είναι πτυχιούχος της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής, μέθοδος Danis Bois, με δεκαπενταετή εμπειρία πάνω στην εφαρμογή της μεθόδου στην Ελλάδα. Παρακολουθεί τα σεμινάρια του ενεργιακού Qi Gong με τον Allain Ratie.
Είναι Master Trainer στην μέθοδο Fascial Fitness. Συνεργάζεται με την Αθηνά Βιτώρη στα επαγγελματικά σεμινάρια Fascial Fitness και ερευνούν μαζί τους πιο καινοτόμους τρόπους συνοδείας δια μέσου του σώματος.

 Διάρκεια: 15 ώρες


Ημερομηνίες και Ώρες Διεξαγωγής:
03-04 Φεβρουαρίου 2018/ ωράριο: Σάββατο 09:00-18:00, Κυριακή 9:00-16:00

Τόπος Διεξαγωγής:
Ballad Center , Κων/νου Καραμανλή 22, Λαμία 351 00

Επικοινωνία: Γυμναστήριο ballad center - Βασιλεία Πουρίδου
Τηλέφωνα: 22310 47840 - 6907 226 426
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

 

 

 

 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.