Τελευταίες Ειδήσεις

Η άνοιξη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πανέμορφη φύση και τις αλλεργίες της.... Φέτος λόγω των καιρικών συνθηκών, των λιγοστών βροχοπτώσεων και της αφρικανικής σκόνης η κατάσταση για πολλούς έχει δυσκολέψει.


Επαναλαμβανόμενα φταρνίσματα, αλλεργική ρινίτιδα, τα μάτια και ο λαιμός είναι ερεθισμένα, μια αλλεργική αντίδραση στη γύρη μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική και αφορά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Οι αλλεργίες της άνοιξης οφείλονται κυρίως στη γύρη, αλλά όχι μόνο: τα ακάρεα της σκόνης και σε μικρότερο βαθμό ορισμένα τρόφιμα που είναι πηγές αλλεργιών.


Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Το θετικό είναι ότι η εποχική αλλεργία μας ταλαιπωρεί μερικούς μόνο μήνες το χρόνο, κυρίως από τον Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο.


Τις τελευταίες δεκαετίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αλλεργίες παρουσιάζουν σταθερή αύξηση. Πολλοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί μεταξύ αυτών η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο δυτικός τρόπος ζωής και τα γονίδια...Για την αντιμετώπιση των αλλεργιών και κυρίως της εποχικής αλλεργικής ρινίτιδας μίλησε στο star ο ωτορινολαρυγγολόγος Γιάννης Βάγκος, μέλος του ιατρικού συλλόγου Λιβαδειάς.

{media id=17963,layout=solo}

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.