Τελευταίες Ειδήσεις

fovoskoinwnikopoihshs

Η κοινωνική φοβία είναι ένα ψυχολογικό πρόβλημα που ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές. Το άτομο με κοινωνική φοβία έχει έντονο φόβο ότι θα νιώσει αμηχανία και μειονεκτικά σε κοινωνικές καταστάσεις ή σε δραστηριότητες που θα πρέπει να κάνει κάτι μπροστά στους άλλους (π.χ. μια ομιλία).

Επιπλέον, αισθάνεται ότι στις κοινωνικές του συναναστροφές αποτελεί το επίκεντρο της προσοχής, ότι οι γύρω του παρατηρούν, ασκούν κριτική και σχολιάζουν αρνητικά τα λόγια, τη συμπεριφορά του και γενικότερα την παρουσία του, γεγονός που του προκαλεί άγχος και ντροπή. Η κοινωνική φοβία αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα ψυχολογικά προβλήματα και συμβαίνει συχνά τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες...!

Έρευνες...

φτάνουν σε αποτελέσματα ότι ένα ποσοστό 10% περίπου των ανθρώπων θα εμφανίσουν αυτή τη διαταραχή κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τις περισσότερες φορές η κοινωνική φοβία κάνει την εμφάνισή της στην παιδική ή την εφηβική ηλικία, αλλά αρκετές φορές παρουσιάζεται και στην αρχή της ενήλικης ζωής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι διακατέχονται από άγχος και ανησυχία όταν πρέπει να μιλήσουν μπροστά σε αρκετά άτομα ή να παρουσιάσουν μια εργασία. Σε αυτές τις περιπτώσεις το άγχος μπορεί να λειτουργήσει με ωφέλιμο τρόπο καθώς μπορεί να αποτελέσει αφορμή να βελτιώσουμε την απόδοσή μας.

Για τα άτομα όμως τα οποία υποφέρουν από κοινωνική φοβία αυτό το φυσιολογικό και δικαιολογημένο άγχος μπορεί να πάρει υπερβολικές διαστάσεις. Το άγχος μπορεί να είναι τόσο έντονο που να προκαλέσει σωματικές αντιδράσεις, όπως εφίδρωση, ταχυπαλμία, δύσπνοια, ξηροστομία, κοκκίνισμα του προσώπου, τρέμουλο στα χέρια και στα πόδια.

Τα άτομα αυτά έχουν την πεποίθηση ότι δε θα τα καταφέρουν και ότι οι άλλοι πιθανότατα τους κρίνουν αρνητικά και τους αποδοκιμάζουν. Φοβούνται ότι σε οποιαδήποτε κοινωνική συναναστροφή, από το να βγουν έξω με μια παρέα μέχρι την πραγματοποίηση κάποιων επαγγελματικών θεμάτων, οι γύρω τους θα τους ταπεινώσουν και θα τους μειώσουν.

 

πηγή: protothema.gr

kathariothta

Ως γονείς, αυτό που θέλουμε περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο στον κόσμο, είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, καθαρότερο και πιο ασφαλές για τα παιδιά μας...

Στην πραγματικότητα, όμως και σύμφωνα με ειδικούς, η υπερβολική προστασία και προσοχή μπορεί να έχει περισσότερα αρνητικά, στην υγεία του παιδιού, παρά θετικά.

Πως εξηγείται αυτό;

Η έκθεση των παιδιών σε μικροοργανισμούς και μικρόβια, μπορεί να συμβάλλει σ' ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο καθηγητής και διευθυντής του Microbiome Center στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, Jack Gilber, αναφέρει ότι, η εμμονή των γονιών να προτρέπουν τα παιδιά τους να παίξουν σε εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι είναι πιο καθαροί, μπορεί να αποδυναμώσει την άμυνα του οργανισμού των παιδιών από τις διάφορες ασθένειες.

Ο ίδιος δήλωσε στον The Independent:

«Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν ότι όλα τα μικρόβια είναι κακά, αυτό δεν είναι αλήθεια» και προσθέτει: «Τα περισσότερα θα τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα σας κάνουν πιο ισχυρούς», ενώ καταλήγει:

«Η αποστείρωση του σπιτιού σας όπως ένα νοσοκομείο θα μπορούσε να οδηγήσει το παιδί σας στο να έχει ένα υπερβολικά ευαισθητοποιημένο ανοσοποιητικό σύστημα, αφήνοντάς το ανοιχτό σε αλλεργίες και άσθμα, ακόμη και σε νευρο-αναπτυξιακά προβλήματα», ενώ δε διστάζει να υποστηρίξει:

«Σώστε ένα σκυλί, αφήστε τα παιδιά να τρώνε από το πάτωμα, να παίζουν στο έδαφος, η βρωμιά είναι καλό!»

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η μη έκθεση των παιδιών σε βρωμιά και μικρόβια, έχει ως αποτέλεσμα ένα ανοσοποιητικό σύστημα, ανίκανο να ελέγξει, τους καθημερινούς εισβολείς όπως η σκόνη και η γύρη.

Γι' αυτό...μην ανησυχείτε, πια, για τα μικρόβια που υπάρχουν στις λάσπες ή τα κατοικίδια ζώα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Gilbert, όταν τα παιδιά παίζουν στον κήπο και στη λάσπη, δεν είναι απαραίτητο, τα χέρια ή τα πρόσωπά τους, να αποστειρώνονται αμέσως.

Οι ανησυχίες ότι τα κατοικίδια ζώα θα μεταδώσουν μικρόβια στα παιδιά είναι, επίσης, αβάσιμες.

Σύμφωνα πάντα με τον Gilbert, όταν ένα σκυλί γλείφει το πρόσωπο ενός παιδιού, αυτό είναι ωφέλιμο για το ανοσοποιητικό του σύστημα και όχι επιβλαβές.

Ο Gilbert, προκειμένου να υποστηρίξει τη θεωρία του μελέτησε τα ανοσοποιητικά συστήματα των παιδιών Amish, τα οποία έχουν υιοθετήσει έναν πολύ απλοϊκό τρόπο ζωής χωρίς τις σύγχρονες ανέσεις με τη γεωργία να παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητά τους.

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι οι νέοι που ζούσαν σε μικρές φάρμες, οι οποίες ήταν «πλούσιες σε μικρόβια» παρουσίασαν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά άσθματος.

Αυτό εξηγεί και το γεγονός ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών των προγόνων μας ήταν πιο ισχυρό σε σύγκριση μ' αυτό, των παιδιών, του σήμερα.

 

 

πηγή: protothema.gr

mallia SLIDER

Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι νέοι, αναζητούν βοήθεια στο πρόβλημα της αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής. Ως στοιχείο δυναμισμού, τα μαλλιά αποτελούν ένα άπιαστο όνειρο για τον άνδρα που αντιμετωπίζει ορατό πρόβλημα αραίωσης.

Με την επιστήμη να προοδεύει σε όλους τους τομείς, ελάχιστα προβλήματα εμφάνισης παραμένουν άλυτα πλέον. Έτσι και στο πρόβλημα της αραίωσης η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται η οριστική λύση χωρίς να αποτελεί πλέον ταμπού για τον σύγχρονο άνδρα.

Η βραβευμένη ως η καλύτερη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Advanced Hair Clinics και ο πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής, Δρ. Αναστάσιος Βεκρής μας δίνουν όλες τις πληροφορίες για τη σύγχρονη αντιμετώπιση της αραίωσης με την πρωτοποριακή μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUE.

Η σύγχρονη μεταμόσχευση μαλλιών FUE βασίζεται στη μεταφορά μεμονωμένων τριχοθυλακίων, είναι ελάχιστα επεμβατική τεχνική και γίνεται υπό τοπική αναισθησία, ενώ έχει θεαματικά αποτελέσματα χωρίς σημάδια και ουλές.

Πως ακριβώς πραγματοποιείται η μεταμόσχευση μαλλιών;

Ο γιατρός προσδιορίζει τη δότρια χώρα και εφαρμόζει τοπική αναισθησία. Στη συνέχεια αφαιρούνται ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια από τη δότρια χώρα με τη χρήση ειδικής αυτοματοποιημένης συσκευής. Τα τριχοθυλάκια φυλάσσονται σε ειδικές συνθήκες όσο ο γιατρός σχεδιάζει τη λήπτρια περιοχή. Έπειτα, με τη χρήση ειδικής συσκευής εμφύτευσης τοποθετούνται τα μοσχεύματα. Στην Advanced Hair Clinics, η εισαγωγή των μοσχευμάτων γίνεται χωρίς υποδοχές, ώστε να αποφεύγεται ο τραυματισμός της λήπτριας χώρας αλλά και η φύτρωση των τριχών να είναι πιο φυσική, με κατάλληλη φορά και γωνία.

Πότε μπορείς να επιστρέψεις στην καθημερινότητα σου;

Η επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται άμεσα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της ακούρευτης συνεδρίας για όσους δε θέλουν να γίνει αντιληπτό ότι υπεβλήθησαν σε τέτοιου είδους επέμβαση. Η ακούρευτη συνεδρία προτιμάται και από τις γυναίκες όπου το κούρεμα της δότριας χώρας είναι πρακτικά απαγορευτικό.

Τι πρέπει να προσέξω αν αποφασίσω να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Η μέθοδος FUE είναι αναίμακτη, ελάχιστα επεμβατική και σχεδόν ανώδυνη, οπότε παρουσιάζει μικρή έως μηδενική πιθανότητα επιπλοκών. Αυτό που πρέπει να προσέξει όποιος αποφασίσει να προχωρήσει σε μεταμόσχευση μαλλιών είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ιατρική ομάδα, η οποία πρέπει να είναι έμπειρη και άρτια καταρτισμένη σε τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Που μπορώ να απευθυνθώ αν θέλω να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες;

Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπείτε στο www.advancedhairclinics.gr

Αθήνα: (+30) 210 69804513
Κηφισιά: (+30) 210 6232220
Θεσσαλονίκη: (+30) 2310 224240
Πάτρα: (+30) 2610 226562
Ρόδος: (+30) 22410 32700
Λεμεσός: (+357) 25251040

"Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός

DrVekris 800

katathlipsi

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των δυσχερειών από τις όποιες χειμάζονται οι συνάνθρωποι μας, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα της κατάθλιψης.

Ειδικότερα, στη χώρα μας από τη σοβαρότερη μορφή κατάθλιψης (μείζονα διαταραχή της κατάθλιψης ή κλινική κατάθλιψη) πάσχει περίπου το 4,9% του πληθυσμού.

Στην ίδια μελέτη αναφέρεται ότι η κατάθλιψη επιβαρύνει πιο πολύ τις γυναίκες απ’ ότι τους άνδρες όπως επίσης και τους ενήλικες εργαζόμενους απ’ ότι τις υπόλοιπες πληθυσμιακές ομάδες.

Εξάλλου, ένα σημαντικό ποσοστό κρουσμάτων αυτοκτονιών και καρδιαγγειακών επεισοδίων και άλλων προβλημάτων υγείας αποδίδονται στην κατάθλιψη...

Ένα επεισόδιο μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής (γνωστή και ως κλινική κατάθλιψη ή μονοπολική διαταραχή) περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε ή περισσότερα συμπτώματα στο επίπεδο του συναισθήματος, της γνωστικής λειτουργίας, της συμπεριφοράς και της σωματικής λειτουργίας για διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Ένα επεισόδιο μείζονος κατάθλιψης μπορεί να περιλαμβάνει τα εξής συμπτώματα:

•Επίμονο αίσθημα κενού, λύπης και άγχους σχεδόν σε καθημερινή βάση

•Απώλεια του ενδιαφέροντος και της ευχαρίστησης από δραστηριότητες που προκαλούσαν ευχαρίστηση στο παρελθόν

•Αίσθημα ματαιότητας και απαισιοδοξίας/αρνητικές σκέψεις

•Αισθήματα ενοχής, αναξιότητας, αίσθημα ότι το άτομο είναι αβοήθητο

 

 

 

πηγή: protothema.gr

kriseispanikou

Μια κρίση πανικού συμβαίνει όταν το σώμα σας βιώνει μια απροσδόκητη, απρόσμενη εγρήγορση και έντονα ψυχολογικά και σωματικά συμπτώματα. Μπορεί να αισθανθείτε έντονο φόβο, ανησυχία και άγχος. Εκτός από αυτά τα συναισθήματα, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε σωματικά συμπτώματα όπως:

-ναυτία

-εφίδρωση

-τρόμο

-μια αίσθηση ότι η καρδιά σας χτυπά ακανόνιστα (αίσθημα παλμών)

-ισχυρό φόβο ότι σας συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό στην υγεία σας, ή ότι πάθατε εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

- έντονο φόβο ότι "χάνετε το μυαλό σας" και "τρελαίνεστε".

Ο αριθμός των προσβολών πανικού που έχετε θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα της κατάστασής σας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μία ή δύο προσβολές (κρίσεις) κάθε μήνα, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν πολλές μέσα σε μια εβδομάδα.

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να είναι πολύ τρομακτικές και έντονες, αλλά δεν είναι επί της ουσίας επικίνδυνες για την σωματική ή ψυχική υγεία. Μια επίθεση πανικού δεν θα σας προκαλέσει οποιαδήποτε σωματική βλάβη και είναι απίθανο να πρέπει να εισαχθείτε στο νοσοκομείο, αν είχατε μια κρίση πανικού. Επίσης, φυσικά, οι κρίσεις πανικού δεν θα σας τρελάνουν!...

Πόσο συχνή είναι η διαταραχή πανικού;

Τουλάχιστον ένα άτομο στα δέκα θα βιώσει σε κάποια στιγμή μία κρίση πανικού, που συνήθως προκαλείται από κάποιο αγχωτικό γεγονός. Περίπου ένα άτομο στα 100 έχει γενικότερη διαταραχή πανικού. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναπτύσσουν για πρώτη φορά τη διαταραχή όταν είναι περίπου στην ηλικία των 20-25 ετών. Η κατάσταση είναι περίπου δύο φορές πιο συχνή στις γυναίκες.

Μερικοί άνθρωποι παθαίνουν κρίσεις πανικού, όταν αντιμετωπίζουν ειδικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν φοβία των κλειστών χώρων (κλειστοφοβία) και να βιώνουν κρίσεις πανικού, όταν βρίσκονται σε έναν κλειστό χώρο.

Αν και τα περισσότερα άτομα με φοβίες βιώνουν μια κρίση πανικού συμβαίνουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με ό,τι "πυροδοτεί" τον φόβο τους, οι κρίσεις πανικού σε άτομα με γενικευμένη διαταραχή πανικού συνήθως προκαλούνται χωρίς προειδοποίηση. Για τα άτομα με διαταραχή πανικού, μια κρίση πανικού συχνά συμβαίνει χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Σε γενικές γραμμμές, θεωρείται ότι μια διαταραχή πανικού προκαλείται πιθανώς από έναν συνδυασμό φυσικών (σωματικών) και ψυχολογικών παραγόντων.

Πώς αντιμετωπίζεται μια κρίση πανικού

Ο κύριος στόχος της θεραπείας για τη διαταραχή πανικού είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρίσεων πανικού που έχετε και να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας. Οι δύο κύριοι τύποι θεραπείας για τη διαταραχή πανικού είναι ψυχολογική θεραπεία (ψυχοθεραπεία) και φαρμακευτική αγωγή. Εάν έχετε συμπτώματα διαταραχής πανικού, επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Ο ειδικός γιατρός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο ψυχίατρος. Η διάγνωση της διαταραχής πανικού θα γίνει αν αντιμετωπίζετε επαναλαμβανόμενες και απροσδόκητες κρίσεις πανικού που ακολουθούνται από τουλάχιστον ένα μήνα συνεχούς άγχους ή ανησυχίας σχετικά με το ενδεχόμενο νέων κρίσεων. Αυτό λέγεται «άγχος προσμονής» και είναι από τα πολύ ενοχλητικά και επίμονα συμπτώματα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αυτοβοήθειας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της διαταραχής πανικού. Μερικές από αυτές τις τεχνικές είναι:

-Μείνε εκεί που είσαι

Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να μείνετε εκεί που είστε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού. Η κρίση πανικού μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα, οπότε ίσως χρειαστεί να διακόψετε μια δραστηριότητα (όπως οδήγηση) που απαιτεί έντονη προσοχή και προσήλωση.

-Συγκεντρωθείτε σε απλά πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, θα σας κάνει καλό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ότι οι τρομακτικές σκέψεις σας είναι σημάδι του πανικού και τελικά θα περάσουν. Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού είναι σημαντικό για σας να επικεντρωθείτε σε κάτι που δεν είναι απειλητικό, όπως το πέρασμα του χρόνου στο ρολόι σας, ή τα ψώνια σας σε ένα σούπερ μάρκετ.

-Πάρτε αργές και βαθιές αναπνοές

Αν έχετε μια κρίση πανικού, προσπαθήσετε να επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Τα συναισθήματά σας από τον πανικό και το άγχος μπορεί να επιδεινωθούν εάν αναπνέετε πολύ γρήγορα. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην αργή, βαθιά αναπνοή, μετρώντας αργά (για παράδειγμα έως το τρία) σε κάθε αναπνοή μέσα και έξω (εισπνοή-εκπνοή).

-"Πολεμήστε" τους φόβους σας

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, προσπαθήστε να παρατηρήσετε τι είναι αυτό που φοβάστε και αμφισβητήστε το. Μπορείτε να επιτύχετε αυτό υπενθυμίζοντας συνεχώς στον εαυτό σας ότι αυτό που φοβάστε δεν είναι πραγματικό και ότι θα περάσει σε λίγα λεπτά.

-"Δημιουργική οπτικοποίηση"

Κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού, πολλά πράγματα μπορούν να περνάνε από το μυαλό σας. Μερικοί άνθρωποι σκέφτονται για την καταστροφή, ή ακόμα και τον θάνατο. Αντί να αφήσετε τη φαντασία σας να εστιάσει σε αυτές τις αρνητικές σκέψεις, προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στις θετικές εικόνες. Σκεφτείτε ένα μέρος ή μια κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε ήσυχος/η, χαλαρός/η ή άνετα. Μόλις πετύχετε αυτή την εικόνα στο μυαλό σας, προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτήν. Θα σας βοηθήσει με το να σας αποσπάσει την προσοχή από την κατάσταση που βιώνετε και μπορεί επίσης να συμβάλει καθοριστικά στην μείωση των συμπτωμάτων σας.

-Μην "παλεύετε" με την κρίση πανικού!

Προσπαθώντας να αντισταθείτε στην κρίση και διαπιστώνοντας ότι δεν είστε σε θέση να το κάνετε, μπορεί να αυξήσει την αίσθηση του άγχους και πανικού. Αντ 'αυτού, κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης πανικού, διαβεβαιώστε τον εαυτό σας ότι παρόλη την σφοδρή ενόχληση και τα συμπτώματά σας, η κρίση πανικού δεν είναι απειλητική για τη ζωή σας. Δώστε έμφαση στο γεγονός ότι η κρίση σας θα λήξει σύντομα και αφήστε τη να περάσει από μόνη της.

-Χαλάρωση στην καθημερινότητά σας

Εάν έχετε διαταραχή πανικού, μπορεί να αισθάνεστε συνεχώς άγχος για το πότε θα έρθει η επόμενη κρίση (άγχος προσμονής). Μαθαίνοντας να χαλαρώνετε μπορεί να βοηθήσει στην μείωση του στρες και της έντασης και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε πιο αποτελεσματικά τις κρίσεις πανικού, όταν αυτές συμβαίνουν. Εκτός από την αναγκαία ψυχιατρική και ψυχολογική παρέμβαση στην διαταραχή πανικού, μερικοί άνθρωποι βρίσκουν ότι συμπληρωματικές θεραπείες, όπως μασάζ και αρωματοθεραπεία, γιόγκα κλπ τους βοηθούν να χαλαρώσουν. Μπορείτε να δοκιμάσετε, επίσης, ασκήσεις αναπνοής και τεχνικές χαλάρωσης, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού και να συμβάλουν και αυτές στη μείωση των συμπτωμάτων σας.

-Άσκηση

Η τακτική άσκηση, θα σας βοηθήσει να την καταπολέμηση του στρες και την ένταση. Αν δεν έχετε άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που να το απαγορεύουν, θα πρέπει να έχετε ως στόχο τουλάχιστον 30 λεπτά έντονης άσκησης για τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Πηγαίνοντας π.χ. ένα γρήγορο περπάτημα ή το περπάτημα σε ελαφρά ανηφορικό έδαφος, είναι καλά παραδείγματα έντονης άσκησης. Ωστόσο, αν δεν έχετε ασκηθεί στο παρελθόν, ή για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για μια εκτίμηση, πριν ξεκινήσετε ένα νέο πρόγραμμα άσκησης.

-Διατροφή

Τα ασταθή επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μπορεί να συμβάλουν στην εκδήλωση μιας κρίσης πανικού. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, να τρώτε μικρά, τακτικά γεύματα και να αποφεύγετε την κατανάλωση ζαχαρούχων τροφίμων και ποτών. Αποφύγετε την πολύ καφεΐνη, το αλκοόλ και το κάπνισμα, διότι μπορεί να συμβάλουν στην εκδήλωση κρίσεων πανικού.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι κρίσεις πανικού, αλλά και η Διαταραχή Πανικού, είναι εύκολα και αποτελεσματικά αντιμετωπίσιμες καταστάσεις και γι' αυτό είναι καλό να αναζητήστε ψυχιατρική βοήθεια έγκαιρα. Οι καταστάσεις αυτές, ακόμα και αν τελικά δεν είναι καθόλου επικίνδυνες για την ψυχική και σωματική ακεραιότητα του ατόμου, είναι πάρα πολύ ενοχλητικές και κάνουν το άτομο να δυσλειτουργεί και να υποφέρει. Η έγκαιρη ψυχιατρική βοήθεια, θα σας απαλλάξει σύντομα από τα συμπτώματα σας και θα σας επαναφέρει σύντομα σε μια καλά λειτουργική καθημερινότητα.

 

 

 

πηγή: iatropedia.gr

apwlia varous

Η απώλεια κιλών συνεπάγεται επιβράδυνση του ρυθμού καύσης θερμίδων, ωστόσο είναι δύσκολο να υπολογιστεί ή να προβλεφθεί πόσο θα μειωθεί ο μεταβολισμός και για πόσο καιρό.

Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με το θέμα αυτό είναι κάπως αντικρουόμενα. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι στα υπέρβαρα άτομα που χάνουν σημαντικό βάρος παρατηρούνται μόνιμες μεταβολικές αλλαγές που τα δυσκολεύουν να μην ξαναπάρουν αργότερα τα κιλά. Από την άλλη, κάποιες μελέτες δείχνουν ότι η απώλεια βάρους δεν οδηγεί σε μεταβολές ως προς την ικανότητα του οργανισμού να δαπανά θερμίδες.

Μια παράμετρος που δεν πρέπει να ξεχνάμε όταν μιλάμε για τον μεταβολισμό είναι η κληρονομικότητα. Επειδή ο μεταβολισμός καθοδηγείται ως έναν βαθμό από γενετικές επιδράσεις, είναι δυνατό δύο άτομα να χάσουν ακριβώς τα ίδια κιλά αλλά στη συνέχεια ο οργανισμός του καθενός να αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο.

 Ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η ταχύτητα με την οποία χάνονται τα περιττά κιλά επηρεάζει τον βασικό μεταβολισμό, δηλαδή τον ρυθμό καύσης θερμίδων σε κατάσταση χαλάρωσης. Υπάρχουν ερευνητικά στοιχεία που δείχνουν ότι η γρήγορη απώλεια βάρους μέσω μιας ολιγοθερμιδικής δίαιτας οδηγεί σε αξιοσημείωτη επιβράδυνση του μεταβολισμού. Αυτό συμβαίνει επειδή δημιουργείται μεγάλο έλλειμμα θερμίδων (κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί και λόγω της υπερβολικής γυμναστικής) και κατά συνέπεια το σώμα μπαίνει σε «λειτουργία ασιτίας», μειώνοντας τις δαπάνες ενέργειας.

Μέχρι οι έρευνες να δώσουν μια σαφή απάντηση για την επίδραση της απώλειας βάρους στον μεταβολισμό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τηρείτε την παραδοσιακή συμβουλή των διαιτολόγων: η απώλεια κιλών πρέπει να είναι αργή και σταδιακή, χωρίς να περιλαμβάνει στερήσεις και να καταπονεί το σώμα. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό παίζει η μυϊκή μάζα, αφού βοηθά να δαπανάτε περισσότερες θερμίδες (άρα αυξάνει τον μεταβολισμό). Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι απαραίτητες για να αυξήσετε ή να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα.

 

 

Πηγή: health.com

malliaΜήπως το παράκανες με το hairstyling και βλέπεις τις άκρες των μαλλιών σου φαίνονται θαμπές και να ταλαιπωρούνται μέρα με τη μέρα; Μην ανησυχείς!

Υπολογίζεται ότι περίπου 2.500.000 Έλληνες είναι υπερτασικοί και πάνω από 700 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από υπέρταση.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.