fbpx
STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Εγκληματική ομάδα, τα ανήλικα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών, κλοπών και αποπειρών κλοπών στην αερογέφυρα του Πυρίου και γύρω από τον οικισμό, εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί. Επιπλέον, ενέχονται σε 2 υποθέσεις φθορών σε βάρος διερχόμενης αμαξοστοιχίας και επιχείρησης της περιοχής.


Συνελήφθησαν 11 άτομα. 5 είναι μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη 3 άτομα.
Το τελευταίο τρίμηνο είχαν διαπράξει 2 ληστείες, 10 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.
Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων τους.
Κατασχέθηκαν 2 κυνηγετικά όπλα και 21 κυνηγετικά φυσίγγια.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΎΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

 Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Μαΐου 2020, το πρωί, στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (91) άτομα και (11) οχήματα, προσήχθησαν (30) άτομα, διενεργήθηκαν (11) έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, ενώ συνελήφθησαν (11) άτομα.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας ανήλικων ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας ληστειών, κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του Οικισμού, καθώς και υποθέσεων φθορών.

Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης - αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.
Ειδικότερα, πέντε (5) εκ των συλληφθέντων, είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τρία (3) μέλη της.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τουλάχιστον από τα μέσα περίπου Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, οι ανωτέρω ενέχονται στη διάπραξη συνολικά (2) ληστειών, (10) κλοπών και (2) αποπειρών κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων ή προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.

Επιπλέον, ενέχονται σε (2) υποθέσεις φθορών, σε βάρος διερχόμενης εμπορικής αμαξοστοιχίας και επιχείρησης της περιοχής. Στις περιπτώσεις αυτές οι ανήλικοι είχαν ρίψει πέτρες με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών, καθώς και τον τραυματισμό του ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα) και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών & φθορών, παρακώληση συγκοινωνιών και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (3) ημεδαπών (γονείς), για παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι (4) εκ των συλληφθέντων μελών, στερούνται του αναγκαίου Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ενώ σε βάρος του ενός εξ αυτών, εκκρεμούσε και Ένταλμα Βίαιης Προσαγωγής του κ. Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, στην πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν:

• (3) άνδρες & (1) γυναίκα για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων,
• (1) άνδρας σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ επιπλέον στερούταν και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, καθώς και

• (1) άνδρας για στέρηση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Από τις νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) κυνηγετικά όπλα, με αποσβησμένα στοιχεία και (21) κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (15-05-2020) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.