Τελευταίες Ειδήσεις

mhxanhΑυθόρμητες και στημένες, φυσικές και προετοιμασμένες, ατομικές και ομαδικές, ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, οι φωτογραφίες

απεικονίζουν τη ζωή μας και τις διάφορες πτυχές της. Είναι όταν ο χρόνος παγώνει για χάρη της μνήμης και τα περιστατικά καταγράφονται για να μη «σβηστούν» από τις σελίδες του μυαλού.

Ξεφυλλίζοντας ένα φωτογραφικό άλμπουμ, η μνήμη ζωντανεύει καθώς τα γεγονότα ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες και προσπαθούν να σκαρφαλώσουν στον τοίχο της πραγματικότητας, κάτι το οποίο όμως δεν μπορούν να καταφέρουν, αλλά καταφέρνουν να δώσουν την ψευδαίσθηση της ανάστασης μιας συγκεκριμένης κάθε φορά στιγμής της ζωής μας, δίνοντάς μας, έστω και για λίγο, την χαρά της αφύπνισης περασμένων καιρών...

Οι φωτογραφίες έχουν μετατραπεί σε μάρτυρες των γεγονότων, αφού καταγράφουν και δείχνουν, έστω και στατικά, ένα περιστατικό της ζωής των όντων, κάτι το οποίο τις καθιστά ιδιαίτερα σημαντικές. Οι πρώτες φωτογραφίες δεν αποτελούσαν τίποτα περισσότερο από απλές προβολές εικόνων πάνω σε κάποια επιφάνεια. Έτσι, από την camera obscura (που αποτελεί την πρώτη και απλή φωτογραφική μηχανή) και τις περιγραφές του Αριστοτέλη, έχουμε φτάσει σήμερα στην ψηφιακή φωτογραφία, που αποτελεί τη σημαντικότερη τελευταία εξέλιξη, όσον αφορά την φωτογραφική τεχνική.
Οι φωτογραφίες μέσα από την λειτουργία τους καταφέρνουν να μας μεταδώσουν συναισθήματα, αντιδράσεις, περιστατικά και μέσω της δυναμικής τους, καταφέρνουν να μας συγκλονίσουν, καθώς αντικατοπτρίζουν την ζωή μας, έτσι όπως ακριβώς την δημιουργήσαμε.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.