STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Ετεροχρονισμένη πρωταπριλιάτικη φάρσα χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Λουκάς Υπερήφανος, με επιστολή του προς τον υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Αυτά που συμφωνήσαμε στις 22 Ιανουαρίου δεν συνάδουν με τις ανακοινώσεις τετελεσμένων αποφάσεων, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΔ, υπενθυμίζοντας και την υπό μελέτη πρόταση Πανούση για λογαριασμό της Στερεάς, καταλήγοντας στο μήνυμα της κυβέρνησης..ότι "το δίκαιο για την Στερεά,,να γίνει πράξη".

Ολόκληρη η επιστολή Υπερήφανου στον Γαβρόγλου:

Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο του δελτίου τύπου, που εξέδωσε το Υπουργείο σας, στις 2 Απριλίου με θέμα: «Σειρά συσκέψεων για τις συνέργειες ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας».
Δεν μπορούμε να υποθέσουμε τίποτε άλλο, εκτός απ’ το ότι προφανώς πρόκειται για μια ετεροχρονισμένη πρωταπριλιάτικη φάρσα, καθώς σε καμία περίπτωση η τακτική της ανακοίνωσης πορισμάτων, υπό την μορφή τετελεσμένων αποφάσεων, δεν συνάδει με τα όσα συμφωνήσαμε και συναποδεχτήκαμε στην από 22 Ιανουαρίου 2018 συνάντησή μας.
Στη συνάντηση αυτή η αντιπροσωπεία της Αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας σας έθεσε και επιχειρηματολόγησε υπέρ του δικαίου αιτήματος για την ίδρυση αυτόνομου και αυτοδύναμου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Οι κυβερνητικοί βουλευτές της Περιφέρειάς μας, επίσης, οι οποίοι κλήθηκαν με δική σας πρωτοβουλία, στήριξαν και τάχθηκαν υπέρ της διεκδίκησής μας.
Σας θυμίζω κύριε Υπουργέ ότι ενώπιων όλων δεσμευτήκατε ότι το οποιοδήποτε πόρισμα θα τεθεί σε διαβούλευση και υπό την έγκριση της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών και δεν θα υιοθετηθεί, σε καμία περίπτωση, αν υπάρξει αντίθεση. Θα επιθυμούσαμε λοιπόν η Επιτροπή που ορίσατε να ολοκληρώσει το έργο της χωρίς ανακοινώσεις ή διαρροές, που στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος υπέρ μιας συγκεκριμένης λύσης- κατεύθυνσης.
Κύριε Υπουργέ,
Θα ήθελα επίσης να σας ενημερώσω ότι όπως σας είχαμε επισημάνει στη συνάντησή μας κινούμαστε ήδη με ταχύτατους ρυθμούς για την εκπόνηση μιας μελέτης τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Ακολουθώντας τις χρήσιμες συμβουλές και τις επισημάνσεις σας ότι η οποιαδήποτε πρόταση ίδρυσης Πανεπιστημίου θα πρέπει να βασίζεται σε ακαδημαϊκά κριτήρια έχουμε ήδη ορίσει ομάδα, που αποτελείται από εξαίρετους ακαδημαϊκούς, υπό τον συντονισμό του πρώην Υπουργού και Πρύτανη, καθηγητή κυρίου Γιάννη Πανούση.
Η ομάδα τεκμηρίωσης εργάζεται νυχθημερόν και το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τη σχετική μελέτη. Στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης συμμετέχουν και έχουν καταθέσει τις απόψεις τους περισσότεροι από εξήντα (60) καθηγητές, επιστήμονες, άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης καθώς και φορείς έρευνας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
Οπότε, πιστεύω ακράδαντα ότι σύντομα θα έχετε στα χέρια σας μια πρόταση, στην οποία ως ακαδημαϊκός δεν θα μπορείτε να αρνηθείτε, ελπίζω να μην αρνηθείτε ούτε ως Υπουργός. Ευελπιστούμε στη σημαντική αυτή προσπάθεια για τον τόπο μας να ασπαστείτε το όραμά μας και να εμπλουτίσετε τις ιδέες μας, ώστε δανειζόμενοι το προωθητικό μήνυμα της Κυβέρνησης, «το δίκαιο για τη Στερεά Ελλάδα… να γίνει πράξη».

Με εκτίμηση,

Λουκάς Υπερήφανος
Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας
Δήμαρχος Ορχομενού

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.