STAR Κεντρικής Ελλάδας
Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις

Η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη, είναι η ευκαιρία να ενημερωθεί το αρμόδιο Υπουργείο για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην περιφέρειά μας.

Η Περιφέρεια Στερεάς έχει πολλά προβλήματα στην τηλεοπτική κάλυψη και ιδιαίτερα για τα περιφερειακά κανάλια η κάλυψη είναι σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Η ΠΕΔ Στερεάς, πραγματοποιεί έρευνα σε όλους τους δήμους για το ποσοστό πληθυσμιακής και γεωγραφικής κάλυψης από τα περιφερειακά κανάλια της Στερεάς και αναμένεται να ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής. Κάθε πολίτης ωστόσο μπορεί να μπει στην δημόσια διαβούλευση ( http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=900 ) και να δηλώσει τι ακριβώς βλέπει στην περιοχή του. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια για την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη της Στερεάς και από τα περιφερειακά κανάλια.

Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νομού του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ για την ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη των «Λευκών Περιοχών»

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έθεσε από τις 23 Φεβρουαρίου σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας.

Με τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία, επιλύεται ένα καίριο ζήτημα, που έθεταν μετ’ επιτάσεως οι τοπικές κοινωνίες, καθώς δρομολογείται η εξάλειψη των προβλημάτων λήψης τηλεοπτικού σήματος που αντιμετωπίζουν περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι των λεγόμενων «λευκών περιοχών».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα λαμβάνουν επιχορήγηση, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της δράσης που υλοποιείται ήδη στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από την οποία έχουν ωφεληθεί ως τώρα περίπου 8.000 νοικοκυριά.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Οι επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων άφησαν 500 χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς πρόσβαση στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία. Πλέον, κάθε πολίτης, όπου κι αν κατοικεί, αποκτά τη δυνατότητα να παρακολουθεί τηλεόραση, αποκτά πρόσβαση σε ώριμες και νέες τεχνολογίες. Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να φέρουμε το “Αύριο, Σήμερα για Όλους”. Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να κάνουμε τις νέες τεχνολογίες εργαλείο για την άρση των ανισοτήτων και όχι έδαφος πάνω στο οποίο οι ανισότητες θα διευρυνθούν, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο περιφερειακό επίπεδο».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, τόνισε: «Με τη νέα δράση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προωθούμε πολιτικές, οι οποίες έχουν ως στόχο την άρση του ψηφιακού αποκλεισμού σημαντικού μέρους Ελλήνων πολιτών, ώστε να κάνουμε πράξη την ισότιμη συμμετοχή όλων στην Επικοινωνία και την Πληροφόρηση».

Ο σύνδεσμος της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, είναι ο εξής: http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=900

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.