Το σύνολο των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης εξετάστηκε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η περικοπή των επιδομάτων σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Το συγκεκριμένο θέμα φαίνεται να απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το κυβερνητικό στρατόπεδο.


Σε σύσκεψη στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του κόμματος η Θεανώ Φωτίου τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αναπλήρωση εντός του 2018 των απωλειών τριτέκνων και πολυτέκνων, σημειώνοντας ότι τώρα δεν θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.


Ο πρόεδρος των τριτέκνων Φθιώτιδας Κώστας Τσίπρας μέσα από το Star κάλεσε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τις περικοπές λέγοντας πως η κομματική πειθαρχία έχει και όρια.


Τους πολύτεκνους της Χαλκίδας εκπροσώπησε μιλώντας στο Star ο πρόεδρος Σπύρος Ραπτάκης, που άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την περικοπή των επιδομάτων.


Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι επικαλούνται επίσης το δημογραφικό ζήτημα. « Η κυβέρνηση αφαιρεί και το τελευταίο κίνητρο από τα ζευγάρια που θέλουν να τεκνοποιήσουν» επισημαίνουν .

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.