Σημαντικές ανατροπές στο χάρτη των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας.


Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς οι ΥΠΕ θα αυξηθούν κατά δύο, από επτά που είναι σήμερα σε εννέα, ενώ θα αλλάξουν και τα γεωγραφικά τους όρια.
Στα σενάρια εργασίας που επεξεργάστηκαν τα στελέχη του υπουργείου υγείας ήταν η ένταξη της Στερεάς στην 6η Υγειονομική περιφέρεια μαζί με την Θεσσαλία, πλην των νομών της Εύβοιας και της Βοιωτίας που θα υπάγονταν στην 1η ΥΠΕ μαζί με την Αττική.


Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός εξήγησε μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα του Star τους λόγους που εγκαταλείφθηκε η συγκεκριμένη πρόταση, ξεκαθάρισε ωστόσο πως η Στερεά δεν είναι στις περιφέρειες που θα αυτονομηθούν αν και υπήρξε σχετικό αίτημα από τους τοπικούς φορείς.


Κληθείς να σχολιάσει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στο νοσοκομείο Λαμίας δήλωσε πως όταν έβρεχε προσλήψεις κάποιοι κρατούσαν ομπρέλες, ενώ ανακοίνωσε πως είναι θέμα ημερών να αναλάβει την διοίκηση του νοσοκομείου ο μέχρι σήμερα διοικητής του νοσοκομείου Κύμης Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης.


Ο Σταμάτης Βαρδαρός τοποθετήθηκε και επικεφαλής της Επιτροπής Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που συνεδρίασε για πρώτη φορά πρόσφατα.


Όπως ανακοίνωσε μέσα από το δελτίο του Star η μεταρρύθμιση προχωρά και για την Στερεά, με την πρώτη τοπική μονάδα να ανοίγει στην Άμφισσα τις επόμενες εβδομάδες.

 

Δείτε στην έναρξη του δελτίου την συνέντευξη του Σταμάτη Βαρδαρού. Και το αναλυτικό ρεπορτάζ 

 

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.